Bezalkoholiskie dzēr.
2021. gada 13. novembrī, 14:00

Karstais ābolu dzēriens

Šim dzērienam ir gan bezalkoholiskais, gan alkoholiskais variants. Otrajā variantā pēc dzēriena izkāšanas caur sietiņu kopā ar atlikušo sulu pielej arī 200 ml ābolu brendija vai kalvadosa.

Pagatavošana

1

No citroniem izspied sulu. Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos, apslaki ar citronu sulu un samaisi.

2

Ābolus kopā ar medu pildi katlā. Ar naža spalu viegli saspaidi kardamonu un kopā ar zvaigžņu anīsiem un 400 ml ābolu sulas pievieno āboliem. Uz lēnas uguns uzvāri un turpini vārīt 5–7 minūtes.

3

Caur sietiņu pārlej citā katlā. Pielej atlikušo ābolu sulu un karsē vēl 5 minūtes, bet neuzvāri.

4

Ja vēlies, ieber glāzē arī vārītos ābolu gabaliņus un pielej karsto dzērienu.