Ābolu cafe latte
Sastāvdaļas
- 3 āboli
- 200 ml saldā krējuma
- 200 ml piena
- 3 tases espresso kafijas
- ½ tējk. vaniļas cukura
- ½ tējk. malta kanēļa
- ¼ tējk. maltu krustnagliņu
- ½ tējk. malta ingvera
- cukurs – pēc garšas
- malts kanēlis – rotāšanai
Iedvesmojoties no pasaulē iecienītā kafejnīcu tīkla Starbucks piedāvājuma – īpaša ābolu laika latte.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Ābolus nomizo, izgriez serdi, sagriez 4 daļās un cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, līdz tie ir mīksti.
2
Lej blenderī espresso, pienu, pievieno garšvielas, ceptos ābolus un cukuru pēc garšas cukuru. Sablendē.
3
Saldajam krējumam pievieno 1 tējk. cukura un uzputo.
4
Lej glāzēs sablendēto kafiju, rotā ar putukrējumu un pārkaisi ar kanēli. Ja vēlies, vari pārliet ar karameļu vai šokolādes sīrupu.