Ābolu latte
Sastāvdaļas
- 3 āboli
- 3 espresso kafijas tasītes
- 200ml saldais krējums
- 200ml piens
- 1/2 tējk. vaniļas cukurs
- 1/2 tējk. malts kanēlis
- 1/4 tējk. maltas krustnagliņas
- 1/2 tējk. malts ingvers
- cukurs
- kanēlis dekoram
Kafejnīcu Starbucks cienītāji noteikti pamanīs - ideja šai receptei aizgūta tieši no šo kafejnīcu piedāvājuma. Turklāt, tā garšo patiešām lieliski! Nelielas pūles gan jāpieliek, bet tas būs šī baudījuma vērts mirklis!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Ābolus nomizo, izgriež serdi, sagriež četrās daļās un cep cepeškrāsnī līdz tie ir mīktsi, apm. 20 min. 180 grādos.
2
Blenderī ielej kafiju (espresso vietā var izmantot citu kafiju), pienu, pievieno garšvielas, ceptus ābolus un pēc garšas cukuru. Kārtīgi visu sablendē.
3
Saldo krējumu uzputo ar 1 tējk. cukura.
4
Porcijas glāzēs ielej sablendēto kafiju, izdekorē ar putukrējumu un pārkaisa ar kanēli. Var pārliet ar karameļu vai šokolādes sīrupu.