Bezalkoholiskie dzēr.
2015. gada 19. jūlijā, 14:16

Mājas jāņogu kvass

Kvass uzlabo gremošanas procesu un paaugstina organismā tonusu. Turklāt tas lieliski veldzē slāpes. Piedāvājam jums vienkārši pagatavojama un ļoti garšīga kvasa recepti, šoreiz no jāņogām.

Pagatavošana

20 min3 porcijas
1

Ogas pārlasīt, noskalot, iebērt lielā stikla burkā un saspaidīt ar kartupeļu stampu. Pievienot piparmētras lapiņas. Uzkarsēt 3l ūdens un pārliet pāri saspaidītām ogām, apmaisīt un atdzesēt.

2

Šķidrumu izkāst, vēlreiz nedaudz uzkarsēt, pievienot cukuru un raugu. Samaisīt, lidz cukurs un raugs izšķīst. Apsegt ar marli un nolikt rūgt uz nakti. Nākamajā dienā kvasu pārliet pudelēs un glabāt ledusskapī.