Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Limonāde ar lavandu

Sastāvdaļas
  • 4 gl. minerālūdens
  • 1 gl. vārošs ūdens
  • 2 citroni
  • 3 ēd.k. sausa lavanda
  • cukura sīrups pec garšas
Savu vērtīgo īpašību dēļ lavanda tika ievērota un godā celta jau ilgi pirms mūsu ēras. Viduslaikos mūki audzēja lavandas klosteru dārzos, bija izveidojuši pat savdabīgu lavandu audzēšanas monopolu un izpētīja tās ārstnieciskās īpašības. Jau izsenis lavandu izmanto smaržu un parfimērijas industrijā,medicīnā un protams arī kulinārijā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Lavandu iebērt karstumizturīgā traukā un pārliet ar vārošu ūdeni. Ļaut ievilkties 10 min, izkāst un pārliet limonādes krūzē. No citroniem izspiest sulu un pievienot lavandas novārījumam. Pievenot minerālūdeni un pēc garšas cukura sīrupu. Līdz pasniegšanai novietot ledusskapī.
2
Pasneidzot var pievienot citorna šķēlītes un ledu.

Pievienot komentāru

Bezalkoholiskie dzēr.