Senatnē dziedniekiem esot bijis teiciens: "Tajā mājā, kurā ēd zemenes, ārstiem nav ko darīt". Senajā Eiropā, Romā, zemenes tika audzētas, lai no tām gatavotu dažādas zāles. Arī Francijā šīs ogas tika izmantotas medicīnā. Tajā laikā zemeņu kulinārā vērtība netika augsti novērtēta, jo to garša nebūt nebija tik patīkama un salda kā mūsdienās. Taču šodien sakām paldies selekcionāriem un baudām lielisko zemeņu garšu!
Pagatavošana
10 min
1
Zemenes noskalot, sagriezt četrās daļās, pārlikt stikla krūzē. Citronam nogriezt mizu un mīkstumu sagriezt mazākos gabalos. Pārlikt pie zemenēm. Pievineot sīrupu un ar koka stampiņu visu sastmapāt. Pievienot ūdeni un ledu.