Ziemassvētku liķieris
Sastāvdaļas
- 1l degvīns 69%
- 1l ūdens
- 500g cukurs
- 5 āboli
- 3 aplesīni
- 1 citrons
- 4-5 anīsa zvaigznītes
- 5-6 kardamona sēkliņas
- 5-6 krustnagliņas
- 1-2 kanēļa standziņas
Ziemassvētku pudiņš parasti tiek maisītis virzienā no austrumiem uz rietumiem. Gatavojot Ziemassvētku liķieri jāseko vien receptūrai un noteikti pievienojiet dzērienam šķipsniņu mīlestības - tā garšos labāk!
Pagatavošana
1
Augļus rūpīgi nomazgā. Ābolus nomizo. No apelsīniem un citrona nogriez plānu miziņas kārtu (bez baltās daļas). Visas mizas saliek stikla traukā, pārlej ar degvīnu un noliek ievilkties uz 1 nedēļu. Izkāš caur sietu, pievieno pārējās garšvielas. No ūdens un cukura pagatavo sīrupu, pievieno degvīnam, aizvāko un novieto vēl uz 4 nedēļām ievilkties.
2
Izfiltrē caur marli vai smalku sietu un pārlej tīrās pudelēs.
3
Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!