Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pašu gatavots limončello

Sastāvdaļas
  • 8 citroni
  • 700 ml augstas kvalitātes degvīna
  • 220 g cukura
  • 2 citronzāles stiebri
Citronu miziņu liķieris limončello ir klasisks Kapri suvenīrs. Ja uz autentiskumu piever acis, tad brīnišķīgi atsvaidzinošu liķieri vari pagatavot arī pats.

Pagatavošana

1
Ar suku kārtīgi noberz citronus, jo citrusus parasti apstrādā ar sadzīves ķīmiju, lai tie saglabātu svaigumu un labu izskatu. Nosusini citronus un norīvē tiem dzelteno miziņu, cenšoties izvairīties no baltā rūgtuma. Salauzi citronzāli. Liec miziņu un citronzāli traukā ar vāku un pārlej ar degvīnu.
2
Kastrolī pielej 350 ml ūdens, pievieno cukuru, uzvāri un maisot turpini vārīt četras minūtes. Noņem no uguns, atdzesē un pielej citronmiziņu un degvīna mikslim. Trauku nosedz ar vāku un liec gatavināties uz dažām nedēļām. Apmaisi un sakrati topošo lomončello, cik bieži vien vari.
3
Kad limončello ir gatavs, nokās to. Esi gatavs, ka tavs mājās ražotais dzēriens nebūs spilgti dzeltenā krāsā – mājražošana paliek mājražošana, taču krāsa garšu nemaitā.

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni