Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiršu uzlējums 2

Sastāvdaļas
  • 1 kg ķirši
  • 800 g cukurs
  • vaniļas pāksts
  • 1 litrs degvīns 69%
Tradicionāla ķiršu uzlējuma recepte. Ar ogām un augļiem uzlējuma sastāvā iespējams variēt, bet ja izmantojiet mīkstās ogas, zemenes, avenes, pirms pildīšanas pudelēs, uzlējumu vajadzētu nokāst.

Pagatavošana

1
No ķiršiem izņemt kauliņus. Vaniļas pāksti sagriež gabaliņos. Ogas, cukuru un degvīnu salej burkā. Uzliek vāku un novieto burku saulē, ik pa brīdim burku sakratīt, lai cukurs pilnībā izšķīst. Tad pārliet burkas saturu mazākās pudelītēs, iepriekš ieliekot katrā pa pāris ķiršiem un gabaliņu vaniļas pāksts. Tad pudeles aizver un novieto tumšā vēsā vietā - vismaz uz 30 dienām. Ķiršus no uzlējuma var izmantot kā dekoru saldam desertam, piemēram dekorējot saldējumu.
2
Pārmērīgai alkohola lietošanai var būt negatīvas sekas!

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni