Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pīlādžu uzlējums

Sastāvdaļas
  • 0.5l degvīns 69%
  • 2 lieli pīlādžu ķekari
  • 1 ēd.k. cukurs
  • uz naža galiņa citronskābe
Pīlādzis ir visiem labi pazīstams koks baltiem, stipri smaržīgiem ziediem un sarkanām skābām ogām. No senčiem iecienīts kā visa sliktā aizbaidītājs un novērsējs. Ārstniecībā lieto ziedu tēju, bet vairāk ogas.

Pagatavošana

1
Pilādžu ogas noņem no ķekariem un noskalo.
2
Ieber katlā, pielej 1 litru ūdens, uzvāra un izkāš caur sietu. Ogām pievieno cukuru, citronskābi un samaisa.
3
Ogas pārliek tīrā stikla traukā, pielej degvīnu un noliek ievilkties uz 5-6 dienām.

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni