Sabiedrība
2013. gada 14. decembris, 09:27

Apgrūtināta braukšana šorīt Pierīgā un virzienā uz Jelgavu

Jauns.lv

Šorīt apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem ceļiem ir Pierīgā un virzienā uz Jelgavu, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Piemēram, visā garumā apgrūtināta braukšana ir uz autoceļa Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene).

Savukārt Pierīgā līdzīga situācija ir uz autoceļiem Rīga-Kalnciems, Kalnciems-Apšupes krustojums, Rīga-Priedaine, Priedaine-Kūdra, Salaspils-Babīte, Rīga-Ķekava un Ķekava-Iecava.

Tāpat apgrūtināta braukšana ir vienā ceļa posmā Kurzemē, tas ir, uz autoceļa Talsi-Stnde-Kuldīga.

Pa reģionālajiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Bauskā, Jelgavā, Tukumā un Talsos.

LVC brīdina, ka, sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais "melnais ledus", kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā. Ziemas apstākļos īsā laika periodā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, tāpēc aicinām autovadītājus pievērst lielāku uzmanību arī savai braukšanas manierei.

LVC arī atgādina Ceļu satiksmes noteikumos noteikto, ka laikposmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 t, kā arī to piekabēm jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

LETA