Sabiedrība
2013. gada 15. decembris, 09:25

Braukšanas apstākļi apmierinoši visā Latvijā, izņemot atsevišķus ceļus Vidzemē

Jauns.lv

Šorīt braukšanas apstākļi pārsvarā ir apmierinoši pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visā Latvijā, izņemot atsevišķus autoceļus Vidzemē, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Apledojuma dēļ braukšanas apstākļi ir apgrūtināti uz autoceļiem Bīriņu pagrieziens - Tūjas krustojums, Tūjas krustojums - Ainaži, Līgatne - Cēsu pagrieziens, Cēsu pagrieziens - Raunas pagrieziens, Braslas tilts - Stalbe un Stalbe - Valmiera.

Tāpat apgrūtināta braukšana uz reģionālajiem ceļiem ir Limbažu apkaimē, savukārt vietējie ceļi daudzviet Latvijā nav viegli izbraucami.

LVC brīdina, ka, sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais "melnais ledus", kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā. Ziemas apstākļos īsā laika periodā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, tāpēc aicinām autovadītājus pievērst lielāku uzmanību arī savai braukšanas manierei.

LVC arī atgādina Ceļu satiksmes noteikumos noteikto, ka laikposmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 t, kā arī to piekabēm jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.


LETA