Zaļā partija gatava uzņemties Aizsardzības ministrijas vadību un amatam deleģē Vējoni
LZP aizsardzības ministra amatam deleģē Raimondu Vējoni.
Politika
2014. gada 14. janvāris, 19:04

Zaļā partija gatava uzņemties Aizsardzības ministrijas vadību un amatam deleģē Vējoni

Jauns.lv

Latvijas Zaļā partija (LZP), saņemot no partijas "Vienotība" uzaicinājumu uzņemties atbildību par Aizsardzības ministriju, pauž gatavību ieņemt šo posteni un aizsardzības ministra amatam deleģē LZP premjerministra amata kandidātu Raimondu Vējoni, paziņojumā norāda partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"LZP rēķinās ar to, ka valdību veidojošās partijas "Vienotība" prioritāte ir cieša sadarbība ar Reformu partiju, kura mums neizprotamu iemeslu dēļ ultimatīvi iebilst pret Zaļās partijas kandidāta izvirzīšanu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam. Mēs apzināmies, ka līdz ar to Laimdotas Straujumas valdības veidošana varētu nonākt strupceļā," norāda Tavars.

LZP uzskata, ka Vējonis, pateicoties lielajai pieredzei valdības darbā, var ne tikai godprātīgi vadīt uzticēto ministriju, nodrošinot pēctecīgu valsts aizsardzības politikas realizēšanu, bet arī sekot Ministru kabineta lēmumu atbilstībai Zaļās partijas programmatiskajām nostādnēm, tostarp arī LZP prioritārajā vides jomā, teikts politiskā spēka paziņojumā.

Kā ziņots, topošās koalīcijas pārstāvji strādā pie valdības deklarācijas un koalīcijas līguma izveides. Kā pēdējā vai viena no pēdējām neatrisinātajām lietām jautājumā par amatu sadali jaunajā valdībā ir ZZS izšķiršanās par aizsardzības ministra amatu.

Pieļaujams, ka arī ZZS kopējā pozīcija būs labvēlīga lēmumam par aizsardzības ministra amata ieņemšanu, jo Latvijas Zemnieku savienība jau paudusi atbalstu iešanai valdībā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA