In memoriam. Riebiņiešu atvadu vārdi Ilmāram Meluškānam
Ilmārs Meluškāns (1961-2014).
Novadu ziņas
2014. gada 13. maijs, 14:50

In memoriam. Riebiņiešu atvadu vārdi Ilmāram Meluškānam

Jauns.lv

Aizgājis mūžībā Riebiņu novada domes priekšsēdētājs Ilmārs Meluškāns. Cik gan aizsāktu darbu, nepasacītu vārdu, neīstenotu ieceru palicis…

Ilmārs ir dzimis 1961. gada 30. oktobrī Riebiņos. Caurcaurēm riebiņietis, pašu cilvēks, savējais. Skolas zinību pamatus apguvis tepat, Riebiņos, vēlāk mācības turpinājis Preiļu 1.vidusskolā, bet augstāko izglītību ieguvis Rīgas Tehniskajā universitātē.

Arī darba gaitas Ilmāram Meluškānam ritējušas Preiļos un Riebiņos. Vadījis Preiļu pilsētas pašvaldību, Preiļu novada domi, Preiļu rajona padomi, bet 2003. gada pavasarī Ilmārs atgriežas strādāt Riebiņos un par savu darbavietu sauc paju sabiedrību agrofirmu "Turība". 2005. gadā Ilmārs Meluškāns tika ievēlēts par Riebiņu novada domes deputātu un priekšsēdētāju. Ar lielu aizrautību un sirdsdegsmi stājās pie nesen izveidotā novada attīstīšanas un kopšanas.

Savā pārliecībā Ilmārs vienmēr ir bijis nelokāms, patiess un tiešs, īstens un pašaizliedzīgs sava novada un Latgales dēls, kas godā turēja darba tikumu. 2012. gada novembrī Ilmāram Meluškānam tika pasniegta Latvijas valsts aizsardzības fonda „Lāčplēsis” goda zīme bronzā.

Protams, darbs aizņēma lielāko Ilmāra dzīves daļu, taču viņam kopš jaunības bija ļoti tuvs sports, viņš bija viens no labākajiem Riebiņu sportistiem, spēlēja volejbolu, basketbolu, piedalījās sacensībās dažādās skriešanas disciplīnās, ir pirmais tradicionālā Skrējiena pa Riebiņu ielām uzvarētājs, tāpat daudzus gadus bijis deju kolektīva dalībnieks un neformāls līderis, viņam patika arī ceļot, iepazīt pasauli, gūt jaunus iespaidus un idejas.

Tagad ir stājusi atsaucīga, atvērta un ļoti cilvēcīga sirds. Labestīgs, drosmīgs un darbīgs cilvēks ir aizgājis no mums.

Mēs esam lepni, ka Ilmārs bija mums līdzās, ka esam bijuši darbabiedri un kaimiņi, skolasbiedri un komandas biedri, draugi un vienkārši labi paziņas. Atvadu brīdī lielu paldies teiksim par nesavtīgo darbu, draudzību, atbalstu un mīlestību, ko esam sajutuši kopā vadītajos gados.

Riebiņieši saglabās gaišu piemiņu par Ilmāru Meluškānu.

Izsakām dziļu un patiesu līdzjūtību viņa tuviniekiem.

Riebiņu novada dome un Riebiņu vidusskolas kolektīvs/Publicitātes foto