Politika
2014. gada 24. maijs, 19:53

Solvita Āboltiņa dosies uz Ķīnu

Jauns.lv

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 24. līdz 31.maijam pēc Ķīnas Tautas Republikas Nacionālā Tautas kongresa priekšsēdētāja Džana Dedzjana ( Zhang Dejiang) ielūguma uzturēsies oficiālā vizītē Ķīnā, aģentūra BNS uzzināja Saeimā.

Āboltiņai vizītes laikā paredzētas tikšanās ar Džanu, Ministru prezidentu Li Kecjanu (Li KeQiang), Ķīnas vicepremjeru Vanu Janu (Wang Yang), kā arī Ķīnas sadraudzības grupas deputātiem un Šaaņsji provinces tautas kongresa vadītāju Džao Ledzji (Zhao Leji).

Vizītes ietvaros plānots pārrunāt sadarbību transporta un loģistikas jomā, kā arī Latvijas biznesa iespējas Ķīnā, īpaši attiecībā uz Latvijas gaļas un piena produktiem, kas nodrošinātu Latvijas uzņēmējiem ievērojamas eksporta iespējas.

Tāpat paredzēts apspriest šī gada jūnijā Latvijā plānoto augsta līmeņa konferenci par transporta, loģistikas un tirdzniecības jautājumiem "Savienojot Āziju un Eiropu", kuras mērķis ir transporta komunikāciju sadarbības veicināšana starp Latviju, Eiropas Savienību un Ķīnu.

Āboltiņu vizītē pavadīs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozoliņš, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja Dana Reizniece-Ozola un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

BNS