Rīgas domes vadība piedalīsies trīs skolu Zinību dienas svinībās
Runā Rīga

Rīgas domes vadība piedalīsies trīs skolu Zinību dienas svinībās

Jauns.lv

Pirmdien, 1.septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Rīgas domes īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu apmeklēs trīs skolas – Rīgas 10.vidusskolu (Lenču ielā 1), J.G.Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolu (Lauku ielā 9) un O.Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolu (Skrindu ielā 1). Svinīgajos pasākumos piedalīsies arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

Rīgas domes vadība piedalīsies trīs skolu Zinību d...

Plkst.9.00 ar svinīgu pasākumu jauno mācību gadu atklās centrā esošā Rīgas 10.vidusskola, kurā mācās vairāk nekā 800 bērni. Skolas absolventi uzrāda labus rezultātus valsts pārbaudes darbos gan pamatskolas, gan arī vidusskolas kursos.

Plkst. 10.00 tiks atklāta J.G.Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskola. Jaunā skola tika izveidota, apvienojot Rīgas Herdera vidusskolu un Rīgas Krievu vidusskolu. Jaunās skolas pedagogi un audzēkņi kopā ar vecākiem Zinību dienu sagaidīs jaunā modernā ēkā un labiekārtotā teritorijā, kurā īpašu vietu pie fizisko aktivitāšu laukumiem ir atraduši ar mākslinieciskie „grafiti” gleznojumi.

Plkst.11.00 Rīgas domes vadība kopā ar skolas audzēkņiem un viņu vecākiem iezvanīs 1.septembri O.Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā. Šajā mācību gadā skola atgriežas savās vēsturiskajās telpās, kuras ir piedzīvojušas ne tikai rekonstrukciju, bet arī uz visiem laikiem atvadījušās no vecās ogļu katlu mājas. Skolas teritorija arī ir labiekārtota - ir uzbūvēta jauna sporta halle un iekārtoti laukumi dažādām fiziskām aktivitātēm.  

Aicinām mediju pārstāvjus piedalīties Zinību dienas svinībās Rīgas izglītības iestādēs!

Jūsu ērtībai būs nodrošināts transports, kas līdz plkst. 8.40 gaidīs pie Rātsnama, RTU pusē.

Karlīna Timofejeva / Foto: Evija Trifanova/LETA