Runā Rīga

Aicinām uz preses konferenci par apmācību programmu "Vinnija Pūka skola"

Jauns.lv

Rīgas domes Labklājības departaments aicina uz preses konferenci š.g. 10. septembrī plkst. 12.00 Rīgas domes (Rātslaukums 1) Kamīna zālē par apmācību programmas „Vinnija Pūka skola” bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem.

Aicinām uz preses konferenci par apmācību programm...

Preses konferencē piedalīsies: Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte, VSIA Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša, Ilgtspējīgas attīstības fonda valdes locekle Ineta Zīriņa un Sarmīte Dzene Rīgas 1. slimnīcas Šarlotes poliklīnikas vadītāja.

Projekta  mērķis ir nevalstiskā sektora aktivitātes paaugstināšana, veidojot hroniski slimo pacientu sociālās integrācijas un dzīves kvalitātes uzlabošanas sistēmu- apmācības programmu ”Vinnija Pūka skola” bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem.  Projekta realizācijas laiks  no 2014.gada septembra līdz 2016.gada aprīlim. Projektu realizē Ilgtspējīgas Attīstības Fonds sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu. Projektu finansē Sabiedrības Integrācijas Fonds ar Rīgas Domes līdzfinansējumu. Projekta kopējais finansējums: 54 000 EUR, no kuriem Rīgas domes līdzfinansējums 5000 EUR.

„Vinnija Pūka skolā” paredzētas speciālistu lekcijas par pārtikas alerģiju, astmu, hroniski slimo bērnu aprūpi, diabētu un aptaukošanos, neiznestajiem - priekšlaicīgi dzimušajiem bērniem, gastroenteroloģiju, ortopēdiju, stājas problēmām, informācija vecākiem par bērniem drošas vides veidošanu, kā arī par cerebrālo trieku un citiem kustību traucējumiem. Pirmā „Vinnija Pūka skola” gaidīs klausītājus 4. oktobrī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpās. Vecāki var ierasties kopā ar bērniem, jo lekciju laikā bērnus pieskatīs Vinnijs Pūks ar palīgiem.

Karlīna Timofejeva