Hroniski slimo bērnu vecāki aicināti apmeklēt "Vinnija Pūka skolu"
Runā Rīga
2014. gada 10. septembris, 20:29

Hroniski slimo bērnu vecāki aicināti apmeklēt "Vinnija Pūka skolu"

Jauns.lv

„Apmācības ir pozitīva informācija vecākiem, un palīdzīga roka ir vajadzīga vienmēr. Tās prasmes, ko vecāki iegūs lekcijās, dos stimulu tālāk attīstīt šādus pakalpojumus gan pašvaldību, gan valsts līmenī”, šodien notikušajā preses konference par apmācību programmu vecākiem „Vinnija Pūka skola” sacīja Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Preses konference piedalījās arī VSIA Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša, Ilgtspējīgas attīstības fonda valdes locekle Ineta Zīriņa un Rīgas 1. slimnīcas Šarlotes poliklīnikas vadītāja Sarmīte Dzene.

Projekta „Vinnija Pūka skola” ietvaros paredzēta pacientu informācijas centra un apmācību programmu  izstrāde bērniem ar hroniskām saslimšanām un viņu vecākiem. „Vinnija Pūka skolas”  20 nodarbībās – konsultācijās, diskusijās un semināros, kas notiks reizi mēnesī, sestdienās, tiks sniegta informācija par  aktuālām  veselības veicināšanas un slimību profilakses tēmām:  traumatisma profilakse; prasmju attīstīšana personīgās higiēnas, drošības un veselīga dzīvesveida jomā; priekšlaicīgi dzimušo bērnu veselības aprūpe un veicināšana; atkarību izraisošo vielu kaitīgā ietekme uz grūtnieces un augļa veselību; veselīgs uzturs bērniem, bērnu norūdīšana, fiziskās aktivitātes un drošība. Projekts paredz arī informatīvu materiālu sagatavošanu  un izplatīšanu pacientiem, viņu vecākiem, tuviniekiem un citām procesā iesaistītām personām par  iespējām saņemt veselības aprūpes un sociālās palīdzības pakalpojumus, par veselības uzlabošanas iespējām, slimību profilaksi un to, kā sadzīvot ar savu saslimšanu, par iespējamajiem atbalsta pakalpojumiem un pasākumiem, ko nodrošina  NVO sektors, t. sk.  pacientu biedrības. Informācija tiks arī ievietota mājas lapās

www.vesels.lv

;

www.iaf.lv

;

www.bkus.lv

;

www.veselsridzinieks.lv

. Projektu īsteno Ilgtspējīgas attīstības fonds sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu, tā darbības laiks ir no šāgada septembra līdz 2016. gada aprīlim. Projektu 54 000 eiro apmērā finansē Sabiedrības integrācijas fonds ar Rīgas domes līdzfinansējumu 5 000 eiro. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

Pirmā nodarbība notiks 4. oktobrī  plkst. 10.00 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpās. Lekcijas tēma – alerģiskās saslimšanas. Vecāki var ierasties kopā ar bērniem, jo lekciju laikā bērnus pieskatīs Vinnijs Pūks ar palīgiem. Pieteikšanās pa tālruni 27597546 vai rakstot uz e-pastu: vinnijapukaskola@gmail.com.

Karlīna Timofejeva /Foto: Edijs Pālens, LETA