"Maxima" traģēdijas izmeklēšanā kārtējo reizi tikai solījumi. VIDEO
Iepriekš amatpersonas pieļāva, ka septembrī procesos varētu būt būtiska virzība.
Sabiedrība

"Maxima" traģēdijas izmeklēšanā kārtējo reizi tikai solījumi. VIDEO

Jauns.lv

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers noraida bažas, ka "Maxima" traģēdijas vainīgie netiks saukti pie atbildības - "nekādas atlaides nevienam nebūs", piektdien ģenerālprokurors uzsvēra intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma".

"Maxima" traģēdijas izmeklēšanā kārtējo reizi tika...

Tiek lēsts, ka lietas virzībā būtiski jaunumi varētu būt novembra beigās.

"Domāju, ka šādām bažām nav pamata [ka vainīgie netiks notiesāti], jo mēs - gan Iekšlietu ministrijas vadība, Valsts policijas vadība, prokuratūra - esam apliecinājuši gan valdībai, gan cietušo biedrībai, ka šai lietai ir pievērsta uzmanība visaugstākajā līmenī, un mēs regulāri kontrolējam, tiekamies, apspriežam un nekādas atlaides nevienam nebūs," uzsvēra ģenerālprokurors.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis piektdien televīzijā informēja, ka pagaidām "Maxima" traģēdijas lietas virzība ir atkarīga no ekspertiem.

""Maxima" traģēdijas izmeklēšana uz doto brīdi atrodas ekspertu ziņā, proti, gaidām slēdzienus ar nepacietību. Ja mums izdosies novembrī pabeigt policijas darbu, tad es uzskatu, ka tas ir ļoti labs rādītājs pie tās sarežģītības, kāda ir," teica ministrs.

Iepriekš amatpersonas pieļāva, ka septembrī procesos varētu būt būtiska virzība.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā "Maxima" 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā bojā gāja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji. Tirdzniecības kompleksu, kurā atradās " Maxima", attīstījis uzņēmums "Homburg", būvējusi būvkompānija "Re& Re", bet ēku projektējusi arhitektu firma "Kubs".