Augulis: "Valdība jāveido pašreizējai koalīcijai un nav jāpaplašina"
Uldis Augulis uzsvēra, ka koalīcijai ir tāds vairākums, kāds uzreiz pēc vēlēšanām sen nav bijis.
Politika

Augulis: "Valdība jāveido pašreizējai koalīcijai un nav jāpaplašina"

Jauns.lv

Nākamā valdība jāveido pašreizējai koalīcijai, kura ar vairāk nekā 60 deputātu atbalstu varēs kvalitatīvi strādāt, uzskata Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Augulis: "Valdība jāveido pašreizējai koalīcijai u...

Tā viņš komentēja jautājumu par iespēju valdībā iesaistīt Latvijas Reģionu apvienību vai partiju "No sirds Latvijai". Augulis gan piebilda - ja radīsies nepieciešamība, tad šo jautājumu var pārrunāt. Politiķis uzsvēra, ka koalīcijai ir tāds vairākums, kāds uzreiz pēc vēlēšanām sen nav bijis.

Valdes priekšsēdētājs norādīja, ka par ministru amatiem ZZS vēl nav spriedusi, taču viņš apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai politiskais spēks gribēs saglabāt pašlaik tā pārraudzībā esošos ministru posteņus un iegūt vēl kādu ministra posteni.

Uz jautājumu, vai ZZS gribēs iegūt Saeimas priekšsēdētāja amatu, Augulis atbildēja, ka par šo jautājumu nav spriests. Viņš norādīja, ka politiskajam spēkam Saeimas Prezidijā ir viens amats, taču neprecizēja, vai ZZS gribēs saņemt augstāku amatu.

ZZS pašlaik valdībā pārstāv labklājības ministrs Augulis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Saeimas Prezidijā Saeimas sekretāra biedrs ir Jānis Vucāns (ZZS).

Zināms, ka 12.Saeimā visvairāk mandātu ieguvusi partija "Saskaņa" - 24 deputātu vietas. "Vienotība" jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 23 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 21, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 17 vietas. Mārtiņa Bondara vadītā Latvijas Reģionu apvienība Saeimā ieguvusi astoņus deputāta mandātus, bet Ingunas Sudrabas vadītā "No sirds Latvijai" - septiņus.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA