Ropažos, Silakrogā un Muceniekos mainīsies apkures tarifi
Vairākas apdzīvotās vietās Ropažu novadā no decembra mainīsies apkures tarifi.
Novadu ziņas
2014. gada 23. oktobris, 20:35

Ropažos, Silakrogā un Muceniekos mainīsies apkures tarifi

Jauns.lv

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšana komisijas (SPRK) padome sēdē ceturtdien apstiprināja pašvaldības uzņēmuma "Ciemats" iesniegto siltumapgādes tarifu projektu, pavēstīja regulatora Komunikāciju nodaļas galvenā speciāliste Ieva Bethere.

Tādējādi no 1.decembra mainīsies apkures tarifi trīs Ropažu novada apdzīvotās vietās – Silakroga ciemā, Mucenieku ciemā, kā arī Ropažu ciemā, kur siltumapgādes sistēma nodrošina siltumapgādi trim ēkām – "Ēdelveisi", "Akācijas", "Varavīksnes".

Silakroga ciemā jaunais siltumenerģijas pakalpojumu gala tarifs būs 62,7 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet Ropažu ciema trim ēkām – 63,69 eiro par megavatstundu bez PVN.

Savukārt, tā kā Mucenieku ciemā komersants siltumenerģijas ražošanai izmanto dabasgāzi, jaunais siltumenerģijas pakalpojumu gala tarifs noteikts tabulas veidā dabasgāzes tirdzniecības cenu diapazonam no 128,06 eiro par tūkstoti normālkubikmetru līdz 505,12 eiro par tūkstoti normālkubikmetru un ir robežās no 47,37 līdz 98,46 eiro par megavatstundu bez PVN. Tādējādi siltumapgādes tarifs var mainīties reizi mēnesī atbilstoši dabasgāzes cenai. Oktobrī pie aktuālās dabasgāzes tirdzniecības cenas 291,69 eiro par tūkstoti normālkubikmetru, Mucenieku ciemā siltumenerģijas gala tarifs ir 69,54 eiro par megavatstundu bez PVN.

"Ciemats" ir dibināts 1995.gadā, tā pamatkapitāls ir 380.3 tūkstoši latu (541,1 tūkstotis eiro), bet vienīgais īpašnieks - Ropažu novada pašvaldība, liecina informācija datubāzē "Lursoft".

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs ‒ enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā ‒ aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA