Valmieras domi turpmāk vadīs Jānis Baiks
Par Baika ievēlēšanu priekšsēdētāja amatā domes deputāti balsoja vienbalsīgi.
Novadu ziņas
2014. gada 6. novembris, 16:43

Valmieras domi turpmāk vadīs Jānis Baiks

Jauns.lv

Valmieras novada par priekšsēdētāju ārkārtas sēdē ievēlēts Jānis Baiks.

Ceturtdien Valmierā notika domes ārkārtas sēde, kurā tika lemts par jauna pašvaldības priekšsēdētāja ievēlēšanu. Baiks, kurš Valmieras domē ievēlēts no partijas "Valmierai un Vidzemei" saraksta, līdz šim pildīja domes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Savukārt laika posmā no 2002.gada līdz 2013.gadam Baiks veica Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektora pienākumus. Baiks Valmieras pilsētas pašvaldībā strādā jau kopš 1999.gada.

Savukārt par domes priekšsēdētāja vietnieku tika ievēlēts Ričards Gailums, kurš kopš 2001.gada ir Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāts, un laika posmā no 2003.gada līdz 2009.gadam pildīja domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Gailuma līdzšinējā profesionālā darbība ir saistīta ar finanšu jomu un darbu "SEB banka", kurā viņš strādā kopš 1993.gada, šobrīd veicot filiāles vadītāja Austrumu reģionā pienākumus.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāta pienākumus uzsāka pildīt arī Antra Kupriša - Vidzemes slimnīcas galvenā māsa, Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas sertificēta vecmāte, "Latvijas Vecmāšu asociācijas" biedre un Vecmāšu sertifikācijas komisijas locekle.

Jautājums par jauna Valmieras domes priekšsēdētāja ievēlēšanu aktualizējās saistībā ar līdzšinējā domes priekšsēdētāja Ineša Boķa ievēlēšanu 12.Saeimā no partijas "Vienotība" saraksta. Boķis Valmieras pilsētas pašvaldību vadīja vairāk nekā 11 gadus - no 2003.gada 21.janvāra līdz 2014.gada 3.novembrim.

Ārkārtas sēdē pilsētas pašvaldības domes deputāti lēma arī par pilsētas augstākā apbalvojuma "Goda valmierietis" piešķiršanu Boķim.

BNS, Foto: Elīna Kunga/LETA