Talantīgi censoņi jau 4 gadus taisa filmu, taču - naudas nepietiek. Labu vārdu aizliek arī Andris Keišs
Filmas režisors lūdz mazliet naudas, lai darbu pabeigtu. Keišs scenāriju slavē - esot ļoti labs.
Kultūra
2017. gada 19. februāris, 20:53

Talantīgi censoņi jau 4 gadus taisa filmu, taču - naudas nepietiek. Labu vārdu aizliek arī Andris Keišs

Jauns.lv

Sociālajā tīklā "Facebook" jau kopš 15.februāra klejo lūgums palīdzēt ar finanšu līdzekļiem Staņislavam Tokalovam, kurš kopā ar komandu veido savu pirmo pilnmetrāžas filmu "Tas, ko viņi neredz". Bēda ir tur, ka māksliniekiem pietrūkst apmēram 4000 eiro, lai filmu pabeigtu.

Staņislavs kopā ar vēl 19 cilvēku lielo komandu publiski lūdz naudu filmas pabeigšanai. Uzdāvinātie līdzekļi gan nebūšot nekāds ziedojums, jo jebkurš varēs izvēlēties "labumus, ko esam sagatavojuši", ierunātajā rullītī pauž topošās filmas autors. Filma jau ir nobeiguma stadijā, taču pietrūkst 4700 eiro, lai apmaksātu specefektus un padarītu baudāmu skaņu celiņu. Darbs ir profesionālā debija daudziem no tajā iesaistītajiem cilvēkiem. Cita starpā tā varētu būt gluži vai pionieris Latvijā, jo žanrs ir mums nepierasts - zinātniskā fantastika.

Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs par topošo filmu teic: "Tāds tīrs kino. Sen nebija lasīts tik sakarīgs un foršs scenārijs. Ļoti iepriecina, ka tik jauns cilvēks izvēlējies tādas lietas izdarīt," atbalstot jauno centienus teic Keišs.

"Lūdzam jūsu palīdzību! Ja jūs mīlat kino un gribat atbalstīt Latvijas filmu, ieguldiet savu mīlestību," - tā kamerā saka Tokalovs. Pretī režisors piedāvās īpašo seansu visiem labdariem un uzdāvinās plakātu ar visu aktieru parakstiem, kā arī pavērtos iespēja ieturēt vakariņas kopā ar viņu pašu.

Palīdzēsim? No sākotnēji lūgtās summas vēl vajadzīgi tikai apmēram divi tūkstoši eiro! Skaties šeit: 

https://projektubanka.lv/projects/TasKoViniNeredz


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no video