"Mozaīkai" aicina piešķirt sabiedriskā labuma organizācijas statusu
Kā rosināts, par sabiedriskā labuma organizāciju būtu jāatzīst arī Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība "Mozaīka".
Sabiedrība
2014. gada 13. novembris, 22:32

"Mozaīkai" aicina piešķirt sabiedriskā labuma organizācijas statusu

Jauns.lv

Sabiedriskā labuma komisija ceturtdien nolēmusi ieteikt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) piešķirt sabiedriskā labuma organizācijas statusu deviņām nevalstiskajām organizācijām (NVO), tostarp biedrībai "Mozaīka", informēja VID.

Sabiedriskā labuma organizācijas statusu paredzēts piešķirt nodibinājumam "Latviešu valodas ilgtspējas atbalsta partneri", kā arī biedrībām "Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība "Mozaīka"", "Profesionālā basketbola skola "VEF Rīga"", "Jātnieku sporta klubs "Baltic Equestrian Team"", "HOKEJA AKADĒMIJAS SPORTA CENTRS", "Meža vēstures muzejs", "Interaktīvā māksla", "Bauskas novada Aspazijas "Sieviešu invalīdu biedrība"" un "SPORTA KLUBS "SPARS-MK"".

Pamatojoties uz piešķirto sabiedriskā labuma statusu, nevalstiskās organizācijas  var piesaistīt ziedotājus juridiskas personas, kuras ir tiesīgas izmantot likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli noteiktās nodokļu atlaides.

BNS / Foto: Ieva Čīka, LETA