Plašs ugunsgrēks "Latvijas Finiera" rūpnīcā. Turp devušies lieli glābēju spēki. FOTO. VIDEO
Izsaukums uz Finiera ielā esošo rūpnīcu "Lignums" saņemts plkst.9.37.
112
2014. gada 11. decembris, 11:19

Plašs ugunsgrēks "Latvijas Finiera" rūpnīcā. Turp devušies lieli glābēju spēki. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Šorīt uzņēmuma "Latvijas Finieris" rūpnīcas "Lignums" laminēšanas ceha ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

(Ziņa papildināta 13:32)

Ap plkst.11.40 ugunsgrēks lokalizēts. Kopējā degšanas platība bijusi 250 kvadrātmetri. 200 kvadrātmetru platībā degusi telpa, kurā bijusi uzstādīta ražošanas iekārta un novietota gatavā produkcija, bet 50 kvadrātmetru platībā dedzis ceha jumts.

Ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki, kuri pie mediķiem pēc palīdzības vērsušies pirms ugunsdzēsēju ierašanās, norādīja Gribuste.

Ugunsgrēka iemeslus skaidros Valsts policija.

Uzņēmumā informēja, ka visi rūpnīcas darbinieki ir evakuēti, rūpnīcas darbs patlaban ir pārtraukts.

Kamēr ugunsdzēsēji strādā, cehā iekļūt neesot iespējams. Tiklīdz dzēšanas darbi būs pabeigti, izveidotā izmeklēšanas komisija varēs sākt darbu un noteikt ugunsgrēka izcelšanās iemeslus un novērtēt zaudējumus.

Uzņēmuma vadība izsaka lielu pateicību uzņēmuma darbiniekiem par nosvērtību un situācijas izpratni, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) par tūlītējo reakciju, profesionāli lokalizējot ugunsgrēku.

Izsaukums uz Finiera ielā esošo rūpnīcu "Lignums" saņemts plkst.9.37. Ņemot vērā, ka šāda rūpnīca ir paaugstinātas bīstamības objekts, uz notikuma vietu devušās astoņas autocisternas, divas autokāpnes un viens autopacēlājs. Uz notikuma vietu devies 51 ugunsdzēsējs.

Lai arī šobrīd nav zināma degšanas platība, ugunsgrēkam izsludināts paaugstinātas bīstamības rangs. Aizdegšanās notikusi laminēšanas cehā. Tur aizdegusies preses iekārta un jumts.

Valsts vides dienestā (VVD) skaidro, ka rūpnīcā notikusi termo eļļas noplūde, kas izraisījusi aizdegšanos laminēšanas cehā. Pēc uzņēmuma sniegtās informācijas VVD inspektoriem, citas ķīmiskās vielas, kas atrodas rūpnīcas teritorijā, nav apdraudētas. Iepriekš rūpnīcas pārstāve Jolanta Medne skaidroja, ka darbinieki no rūpnīcas esot evakuēti un par cietušajiem pagaidām ziņu nav.

Ugunsgrēks „Latvijas finierī”

LETA/Foto: Twitter @Airavs, Ieva Čīka/LETA