Potapkina kundze Gaļina ir cietumā; deputāts devies atvaļinājumā
Potapkins devies atvaļinājumā; frakciju par notikumiem informēs, kad atgriezīsies.
Politika
2014. gada 17. decembris, 16:57

Potapkina kundze Gaļina ir cietumā; deputāts devies atvaļinājumā

Jauns.lv

12.Saeimas deputāts Sergejs Potapkins ("Saskaņa"), kura sieva Gaļina Kamrača apcietināta saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas sākto kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā, devies atvaļinājumā no 12. līdz 18.decembrim un par notikumiem Saeimas frakciju informēs, kad būs atgriezies.

"Šobrīd tur nav ko komentēt. Viņam [Potapkinam] ir liela nelaime ģimenē. Nepilngadīgi bērni, bet māte cietumā. Viņš esot nedaudz pārrunājis situāciju ar sievu, bet par to viņš stāstīs, kad atgriezīsies no atvaļinājuma,"  sacīja "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs, piebilstot, ka jebkāda situācijas komentēšana no viņa puses var tikt interpretēta kā spiediena izdarīšana uz partijas biedru.

Jau ziņots, ka Potapkina sievas, restorānu tīkla "Gan Bei" Karmačas drošības līdzekli - apcietinājumu - Rīgas apgabaltiesa pārskatīs 23.decembrī.

Kamrača ir viena no apcietinātajām personām saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas sākto kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu samaksas lielā apmērā restorānu tīklā "Gan Bei".

VID Finanšu policija skaidro, ka krāpšanās ar nodokļiem ēdināšanas iestādēs notikusi, izmantojot kases aparātus. Uzņēmums, kurš apkalpoja kases aparātus, restorānu pārstāvjiem piegādāja speciālas zibatmiņas, kurās atradās speciāla programmatūra, un ar kuru palīdzību varēja mainīt kases apgrozījumu - proti - cilvēkiem tika izsniegts čeks, taču PVN netika samaksāts.

Kopumā veiktas vairāk nekā 30 kratīšanas. Kratīšanu laikā izņemts ievērojams skaits dažādu dokumentu un nauda.

VID norāda, ka šādā veidā katru mēnesi ēdināšanas uzņēmums ieguvis 700 - 800 tūkstošus eiro, no kuriem netika maksāti nodokļi. Iegūto naudu uzņēmums izmantoja, lai maksātu aplokšņu algas, kā arī savām personīgajām vajadzībām. Pagaidām nav zināms, cik ilgi uzņēmums ar šādām darbībām nodarbojies, jo šāda veida iejaukšanās kases aparātu darbībā ir ļoti grūti pierādāma, skaidro VID Finanšu policija.

Restorānu "Gan Bei" īpašniece ir kompānija "Lage Ko", kurai tostarp pieder arī restorāni "Thali", "Grill bārs", "Neo" u.c.. "Lage Ko" vienādās daļās pieder Oļegam Arupam, Irēnai Līcei un Natālijai Pavlovai. Līdzīgs īpašnieku sastāvs kā "Lage Ko" ir arī kompānijai "Lage Ltd", kurai pieder restorāns "Galleria D’arte" - šajā kompānijā īpašnieki bez Arupa, Līces un Pavlovas, kuriem katram pieder pa 30% kapitāldaļu, ir arī Gaļina Karmača (5%) un Indijas pilsonis Dīps Rams Verma (Deep Ram Verma), liecina "Lursoft" informācija. Abām kompānijām ir viena juridiskā adrese.

Saeima iepriekš vienbalsīgi atbalstīja lēmumu, kas paredz ļaut veikt kratīšanu deputāta Sergeja Potapkina ("Saskaņa") dzīvesvietā.

BNS, Foto: Edijs Pālens/LETA