1dienas
19stundas
34minūtes
41sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VDD rosina kriminālvajāšanu pret divām personām par spiegošanu Krievijas labā
foto: Shutterstock
Sabiedrība

VDD rosina kriminālvajāšanu pret divām personām par spiegošanu Krievijas labā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 21. oktobrī ir rosinājis prokuratūru pret divām personām sākt kriminālvajāšanu par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot Krievijas Federācijai.

VDD rosina kriminālvajāšanu pret divām personām pa...

Kriminālprocesu pret personām dienests sāka šā gada 2. maijā saskaņā ar Krimināllikuma 85. panta pirmo daļu, proti, par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību. Kriminālprocesa ietvaros VDD ir veicis kriminālprocesuālās darbības vairākos objektos Rīgā un tās apkaimē, informē VDD.

Kā liecina VDD izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, personas nelikumīgi vāca un Krievijas Federācijai nodeva neizpaužamas ziņas par citām personām, kuras Latvijā tiek turētas aizdomās par spiegošanu un kurām ir piemērots apcietinājums.

Viena no personām, pret kuru dienests rosina uzsākt kriminālvajāšanu, ir par spiegošanu Krievijas labā jau iepriekš apsūdzēts Latvijas pilsonis. Savukārt pret otro personu VDD lietvedībā iepriekš nav bijuši citi kriminālprocesi. Abām aizdomās turētajām personām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.