2dienas
9stundas
28minūtes
56sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kopumā no personām atsavināts 1,595 kg kokaīna, 3,1 kg marihuānas, 1,350 kg MDMA kristālu, apmēram 560 gr amfetamīna, 400 gr hašiša, 1 325 gabali MDMA tabletes un 120 gabalu LSD markas.

Valsts policija aizturējusi 11 cilvēku grupējumu, kas vietnē "Telegram" izplatījis narkotiskās vielas

Valsts policija plašā Latvijas teritorijā veikusi vērienīgas aizturēšanas un kratīšanas operācijas, kuru laikā no aprites izņemti vairāk nekā septiņi kilogrami ...

Sabiedrība

FOTO: vērienīgā policijas operācijā aizturēts 11 cilvēku grupējums, kas vietnē "Telegram" tirgoja narkotikas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts policija plašā Latvijas teritorijā veikusi vērienīgas aizturēšanas un kratīšanas operācijas, kuru laikā no aprites izņemti vairāk nekā septiņi kilogrami narkotisko vielu, kas tika tirgotas platformā "Telegram".

FOTO: vērienīgā policijas operācijā aizturēts 11 c...

Valsts policijas rīcībā bija nonākusi informācija par to, ka personas organizētā grupā nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību “Telegram” kanālos. Saistībā ar notikušo Valsts policijā tika uzsākta izmeklēšana, un šī gada 30. septembrī likumsargi aizturēja deviņas personas. Turpinot darbu šajā lietā, 14. oktobrī aizturētas vēl divas personas. Jāpiemin, ka vairāki aizdomās turētie jau iepriekš sodīti par noziegumiem, kas saistīti ar narkotiku apriti. 

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka aizdomās turēto personu vidū ir nozieguma organizators, narkotiku piegādātāji, slēpņu veidotāji un naudas saņēmēji. Šīs personas dzimušas laika posmā no 1989. gada līdz 2000. gadam. Viņi, meklējot klientus minētajā platformā un citos saziņas līdzekļos, tirgojuši narkotikas gan Rīgā, gan citviet Latvijā. 

Policisti veica vairāk nekā 12 kratīšanu aizdomās turēto personu piekritīgajās adresēs un automašīnās. Kopumā no personām atsavināts 1,595 kg kokaīna, 3,1 kg marihuānas, 1,350 kg MDMA kristālu, apmēram 560 gr amfetamīna, 400 gr hašiša, 1 325 gabali MDMA tabletes un 120 gabalu LSD markas. Tāpat atsavināts 18 160 eiro skaidras naudas, kas, visticamāk, iegūta noziedzīgā ceļā. 

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Astoņām aizdomās turētajām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējām – ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.  Pēc procesuālo darbību veikšanas tiks lemts par atsavināto narkotisko vielu iznīcināšanu. Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.