Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Apsardzes firma izstrādājusi inovatīvu risinājumu, lai aizsargātu īpašumus
foto: Shutterstock
Ielaušanās gadījumā iedarbina ierīci, kura telpu piepilda ar dūmiem.
112

Apsardzes firma izstrādājusi inovatīvu risinājumu, lai aizsargātu īpašumus

Zelma Jansone

Jauns.lv

Pūš dūmus acīs – tā mēdz teikt par melīgiem cilvēkiem. Taču kāds apsardzes uzņēmums dūmu pūšanu izmanto pret svešas mantas tīkotājiem, turklāt tiešā, ne pārnestā nozīmē.

Apsardzes firma izstrādājusi inovatīvu risinājumu,...

Lai mazinātu zādzību skaitu un aizsargātu īpašumus, “Apsardzes alianse” izstrādājusi inovatīvu risinājumu – sensoru, kas ielaušanās gadījumā iedarbina ierīci, kura telpu piepilda ar dūmiem. Pēc minūtes zaglim ir apgrūtināta elpošana un redzamība, liedzot viņam orientēties.

Šis risinājums ir pilnībā drošs cilvēkiem un īpašumam, pēc dūmu izplūšanas telpu vienkārši nepieciešams izvēdināt. Šāda tehnoloģija pieejama kopš jūnija, un to jau aktīvi apsver vairāk nekā 115 klientu, īpaši degvielas uzpildes stacijas un kioski.

“Apsardzes alianses” valdes loceklis Romāns Vorslavs norāda, ka lielākā problēma ar zādzībām ir novados, kur attālumi ir lielāki un apsardzei vai policijai ir grūtāk ātri reaģēt uz noziegumu. Tas ļauj zagļiem biežāk aizbēgt ar nozagtajām precēm.

Jaunākie dati par noziegumiem Latvijā liecina, ka pēdējos gados strauji pieaug sīko zādzību skaits. 2021. gadā reģistrētas 6519 šādas zādzības, pērn to skaits pieaudzis līdz 9422.

Pētījumā secināts, ka šis pieaugums ir cieši saistīts ar inflāciju, kas pēdējo piecu gadu laikā ir palielinājusies par 33,3 procentiem. Pie zādzībām ķeras pat pensionāri, studenti un ģimenes ar bērniem.