Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ģimene sildās ar fēnu un gāzes plīti. RNP namam Ledus ielā ilgstoši nepieslēdz apkuri
foto: Shutterstock
Kā uzsver iedzīvotāji, par sarežģījumiem, kas izcēlušies ēkas siltuma padeves iekārtās, viņi joprojām nav informēti.
Sabiedrība

Ģimene sildās ar fēnu un gāzes plīti. RNP namam Ledus ielā ilgstoši nepieslēdz apkuri

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Ceturtdien, 17. oktobrī, kāds rīdzinieks sazinājās ar “Degpunktā”, izsakot neizpratni par apkures problēmām deviņu stāvu mājā Vecmīlgrāvī, Ledus ielā. Iedzīvotājiem trūkst informācijas par siltuma padeves sarežģījumiem, kas ilgst aptuveni divas nedēļas. Kā stāsta četru meitu tēvs Renārs, ģimene cenšas sasildīties ar fēnu un gāzes plīti.

Ģimene sildās ar fēnu un gāzes plīti. RNP namam Le...

Iedzīvotāji pie daudzdzīvokļu nama ir emocionāli sašutuši par situāciju, un tas ir saprotams, jo neziņa par apkures neesamības iemesliem ilgst jau divas nedēļas. Renārs, četru meitu tēvs, stāsta, ka viena no viņa meitām šorīt mēģināja sasildīties vannasistabā ar matu fēnu, kamēr viņš un sieva centās siltumu iegūt pie gāzes plīts.

“Dotajā brīdī ir 17. oktobris. Esam saņēmuši 3. oktobrī no Rīgas namu pārvaldnieka par to, ka tiks ieslēgta apkure trīs dienu laikā. Dotajā brīdī, ja tā var izteikties, guļam gultā kā siļķītes. Es – četru meitu tēvs. Respektīvi, mums tāda iespēja varbūt ir. Mēs varam varbūt siltāk sariktēties. Bet jebkurā gadījumā tas neatceļ to problēmu, ka mums ir parādījies kondensāts. Man meita ir saslimusi,” norāda Renārs.

Renārs apraksta, ka ģimene staigā pa dzīvokli silti saģērbusies, un pēc dušas iziet no vannasistabas ir gandrīz neiespējami aukstuma dēļ. Viņš norāda, ka tapetes sāk atdalīties no sienām un izsaka bažas par situācijas attīstību. Renārs un citi kaimiņi vairākkārt mēģinājuši sazināties ar atbildīgajiem, bet bez panākumiem. Pat sētniece ir centusies sazināties ar apsaimniekotāju, bet bez rezultāta, viņam joprojām nav atbildēts uz jautājumu, ko darīt šajā situācijā.

“Vismaz šis aukstums mūs satuvina,” Renārs ironiski pajoko. Savukārt, nama iemītniece Viktorija pastāsta, ka Ledus ielā 2 valdošais sasalums, visskarbāk, par sevi atgādina tieši naktīs.

Nama iedzīvotāja Viktorija norāda: “Tagad ir septiņpadsmitais oktobris. Man ar diviem maziem bērniem jāguļ vienā gultā frotē halātā un siltajās zeķēs. Tā vienkārši ir bezjēdzība. Ja mēs vēl sev varam ieslēgt sildītāju, tad citās istabās, stūru dzīvokļos ir reāls sals.”

Lai rastu kādu skaidrojumu samilzušai problēmai un noskaidrotu iemeslus, kādēļ mājas iedzīvotāji jau ilgāku laiku ir spiesti mitināties tik skarbos apstākļos, uzrunājām “Rīgas namu pārvaldnieku”.

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” Inita Kabanova uzsver: “Apkuri mājai pieslēdza tad pat, kad citām mājām – 3. oktobrī. Bet nu jau drīz bija ziņas no iedzīvotājiem, ka ir auksti. Tad “Siltuma serviss” Rīgas speciālisti devās atgaisot sistēmu. Atklāja, ka mājas siltummezglā ir degusi elektroinstalācija. To salaboja elektriķis nākamajā dienā. Vajadzētu būt visam kārtībā, bet joprojām nāca ziņas no iedzīvotājiem, ka ir auksti.”

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" informē, ka pēc atkārtotas meistara vizītes tika konstatēts, ka apkures sūknis, kas bija bojāts no degušās elektroinstalācijas, ir sabojājies. Tas tika ātri nomainīts ar pagaidu sūkni, taču drīz vien atkal parādījās ziņas, ka siltuma nav. Vēlāk atklājās, ka pagraba balansēšanas ventiļi bija aizvērti, kas atstāja divas kāpņu telpas bez apkures. Šķiet, ka Ledus ielā māju skārusi neveiksmīgu apstākļu virkne, un iedzīvotāji norāda uz grūtībām sazināties ar apsaimniekotāju.