1dienas
19stundas
37minūtes
00sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mamma dalās ar mājasdarbu, kas pārsteidz: vai atceries, kāpēc pirms vairākiem gadiem skolēni staigāja ar spaini pa skolu?
foto: Shutterstock
Vai atceries, kāpēc skolēni pa skolu staigāja ar spaini?
Sabiedrība

Mamma dalās ar mājasdarbu, kas pārsteidz: vai atceries, kāpēc pirms vairākiem gadiem skolēni staigāja ar spaini pa skolu?

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Lai arī visiem ir skaidrs, ka mājasdarbi ir nepieciešami, lai stundā iemācīto nostiprinātu un iegaumētu, nereti vien tie liek lauzīt galvu pat vecākiem.

Mamma dalās ar mājasdarbu, kas pārsteidz: vai atce...

Ar kādu interesantu skolas uzdevumu sociālā tīkla "Facebook” grupā "Atsaucīgo māmiņu forums” padalījusies kāda mamma. "Pajautā vecākiem – kādēļ skolēni pirms, apmēram, 20, 30 gadiem staigāja pa skolu ar spaiņiem?” Pati mamma gan neatceras, ka būtu skolā staigājusi ar spaini.

foto: Facebook
Mājasdarbs.
Mājasdarbs.

Lai arī daļa atbild, ka pa skolu pirms 20 gadiem noteikti neviens ar spaiņiem nestaigāja, citas mammas min, ka lauku skolās, piemēram, bija kartupeļu talkas. Vēl vairākas mamma pauž, ka ar klasi brauca lasīt aronijas un ābolus. 

Kāda cita mamma savukārt min, ka savulaik klases bija jātīra pašiem skolēniem, tostarp jānotīra tāfele un jāizmazgā grīdas. Tolaik katrā klasē bija nedēļas dežurants. Tieši to par iespējamo pareizo atbildi atzīst liela daļa diskusijā iesaistīto.