"YouTube" pārtrauks ieteikt pusaudžiem video, kuros tiek idealizēti skaistuma standarti
foto: Reuters / Scanpix
Lietotne "YouTube".
Sabiedrība

"YouTube" pārtrauks ieteikt pusaudžiem video, kuros tiek idealizēti skaistuma standarti

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/The Guardian

Balstoties uz ekspertu ieteikumiem, “YouTube” pārtrauks pusaudžiem ieteikt video, kas varētu radīt negatīvu priekšstatu par viņu ķermeni.

"YouTube" pārtrauks ieteikt pusaudžiem video, kuro...

13–17 gadus veciem lietotājiem algoritms vairs nepiedāvās saturu, kas var radīt negatīvu priekšstatu par viņu ķermeni, piemēram, video, kuros tiek apspriests ideālais fiziskais izskats un uzsvērts, kādam jābūt ideālam svaram. Lai gan lietotājiem nebūs aizliegts skatīties šādus video, pēc to noskatīšanās algoritms neieteiks līdzīgu saturu.

"YouTube" norādīja, ka šāds saturs nepārkāpj viņu vadlīnijas, taču tā ilgstoša patērēšana var negatīvi ietekmēt pusaudžu labklājību. Šīs pārmaiņas jau tiek ieviestas visā pasaulē. Tas attieksies uz saturu, kur, piemēram, tiek demonstrēts, kā ar skaistumkopšanas procedūrām padarīt degunu šaurāku, tiek apspriests, kādam jābūt ideālam ķermenim un ar kādiem vingrinājumiem sasniegt vēlamo rezultātu, kā arī attieksies uz video, kas iedrošina uzvesties agresīvi, lai dominētu sabiedrībā.

“YouTube" neieteiks skatīties šādu saturu pusaudžiem, kuri platformā ir reģistrējuši savu vecumu. "YouTube" konsultante un ārste norādīja, ka neveselīgu skaistuma standartu idealizēšana ietekmē to, kā pusaudži sevi uztver. Izmaiņu ieviešana var palīdzēt pusaudžiem labāk izvērtēt, kā viņi vēlas sevi parādīt pasaulei.