Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Valmierā būs apskatāms jauns mākslas objekts “Rotaļu skatuve”
foto: Sigita Sniegs
Uzstādītā "Rotaļu skatuve". Skatuvi vēl rotās virkne lielāku fiksētu konstrukciju, priekškars un interaktīvi elementi.
Novadu ziņas

Valmierā būs apskatāms jauns mākslas objekts “Rotaļu skatuve”

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

No trešdienas, 24. jūlija, Valmierā, laikmetīgās mākslas telpas “Kurtuve” pagalmā (Rīgas iela 25A) Valmieras novada iedzīvotāji un viesi varēs apskatīt mākslas objektu “Rotaļu skatuve”.

Valmierā būs apskatāms jauns mākslas objekts “Rota...

Mākslas objekta autore ir Linda Vigdorčika. Viņa ir starptautiski atzīta laikmetīgās mākslas pārstāve un mākslas izglītības eksperte. Mākslinieces darbs aktualizē jautājumu par daudzveidīgu un radošu rotaļu vietu nozīmību bērnu attīstībā un laikmetīgās mākslas iespējām šādu vietu radīšanā. 

foto: Sigita Sniegs

Mākslas objekts būs interaktīvs. Bērni varēs uz skatuves rotaļāties ar interaktīviem elementiem, piemēram, tīkliem, kubiem un cilindriem, radīt pašiem savus stāstus kopā ar draugiem, vecākiem un vecvecākiem. Objekta pamatā ir izturīga platforma, ko rotās virkne lielāku fiksētu konstrukciju un atspīdošs priekškars. Priekškars un skatuves platforma kalpos kā atsauce uz mākslas telpā “Kurtuve” šobrīd mītošo Valmieras teātri. 

Valmieras iedzīvotāji un viesi varēs apskatīt "Rotaļu skatuvi" līdz 30. septembrim. Savukārt, 4. augustā plkst. 12.00, Valmieras teātra festivāla norises laikā varēs tikties ar projekta autoriem un diskutēt par to, ko nozīmē veidot pilsētu un kultūras saturu bērnu un ģimeņu auditorijām.