Rīdziniece atklāj, kā 1. tramvajā palīdzēja aizturēt policijas meklēto pedofilu
foto: Līga Gredzena/LETA
112
2024. gada 16. jūlijā, 14:53

Rīdziniece atklāj, kā 1. tramvajā palīdzēja aizturēt policijas meklēto pedofilu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sabiedriskajam transportam ir šāds nosaukums, jo to var izmantot visi, bet, lūk, vai visi tajā var justies droši - tas ir cits jautājums. Stāsts, ko Rīgas iedzīvotāja publicējusi sociālajos tīklos, liek par to šaubīties.

Rīdziniece atklāj, kā 1. tramvajā palīdzēja aiztur...

Vispirms rīdziniece vārdā Diāna sociālajos tīklos vērsās pie Imantas mikrorajona iedzīvotājiem ar aicinājumu: "Mīļie vecāki, runājiet ar saviem bērniem, ja viņiem uz ielas vai transportā sāk uzmākties, lai viņi nebaidītos lūgt palīdzību no citiem cilvēkiem."

Tālāk viņa stāsta nepatīkamo situāciju, kurā iesaistīta.

foto: Ekrānuzņēmums

Diāna no Imantas brauca ar 1. tramvaju, kad iekāpa vīrietis, kurš salonā sāka uzmākties meitenei. "Piesēžas pie meitenes (sākumā nezināju, ka tā ir meitene, es viņu īpaši neredzēju, jo sēdēju). Dzirdu, kā viņš sāk izteikt viņai komplimentus, tad māsa, kas viņu redz, man pasaka, ka tur sēž bērns, vēlāk noskaidrojas, ka meitenei ir 13 gadu. Un tad māsa ierauga ainu, kā 50 gadus vecs vīrietis sāk viņu skūpstīt un gandrīz līst biksēs. Man māsa saka, ka viņai (meitenei) asaras rit, un tad es pielecu kājās, jautāju meitenei vai viss ir labi. Viņa tikai ar acīm parādīja, ka nav. Viņa bija satriekta. Es paņemu meitenīti, izsaucu policiju, tramvaja vadītājs nobloķēja durvis, lai viņš neaizbēg, bet mēģinājumi bija, nu es viņu laicīgi ievilku atpakaļ," stāsta rīdziniece.

Viņa piebilst, ka meitenei jautājusi, kāpēc viņa nav kliegusi, uz ko sekojusi atbilde, ka viņa ļoti baidījusies. "Tāpēc, mīļie vecāki, runājiet ar bērniem, lai viņi nebaidās saukt palīgā! Un pats galvenais - manā priekšā sēdēja puisis un to visu redzēja, bet ne vārda neteica!" Vēlāk viņa piebilda: "Zvanīja no policijas, teica, ka tas ir pedofils, kuru meklēja!"

Komentāros cilvēki pateicās sievietei par nevienaldzību. "Paldies, ka nepalikāt vienaldzīga! Tādu cilvēku, kas spēj palīdzēt, ir ļoti, ļoti maz! Reizēm arī pieaugušais var apjukt no šādas rīcības no šādu būtņu puses, nemaz nerunājot par bērnu!", "Tas, ko jūs izdarījāt, palīdzēja nesalauzt dzīvi! Paldies jums!", "Par viņu jau gandrīz pusgadu ierakstus raksta, labi, ka beidzot policijai izdevies noķert "nenotveramo pedofilu"," raksta cilvēki.