Atmosfēra šausmīga – izlaidumā uzaicina uz skatuves arī skolēnus, kuri nav ieguvuši atestātu
foto: Shutterstock
Vai izlaidumā vajadzētu piedalīties arī skolēniem, kuri eksāmenus nav nokārtojuši?
Sabiedrība
2024. gada 15. jūlijā, 15:47

Atmosfēra šausmīga - izlaidumā uzaicina uz skatuves arī skolēnus, kuri nav ieguvuši atestātu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Santa platformā "X" paudusi sašutumu par novēroto kādā izlaidumā. Proti, noslēgumā uz skatuves uzaicināti arī tie, kuri nesaņēma atestātus.

Atmosfēra šausmīga – izlaidumā uzaicina uz skatuve...

"Izlaidumā, visu priekšā uzaicināt uz skatuves skolēnus, kas nav ieguvuši atestātu, ir tik skumji. Vēl jo vairāk, jo viņus neviens neapsveica, nebija neviena puķīte. Daži pat asaru nolēja. Izlaidumā atmosfēra bija drausmīga,” norāda Santa.

Pēc sievietes domām, skolas rīcība šajā gadījumā nebija normāla.

Arī citi platformas "X” lietotāji uzskata, ka tas drīzāk skolēniem bija pazemojums, nekā pagodinājums atrasties uz vienas skatuves ar klasesbiedriem. Santa pauž, ka tā ir kārtīga pašvērtējuma graušana publiski.

Didzis tikmēr uzskata, ka tas ir izcils stimuls nākamgad mācīties un nokārtot eksāmenu.

"Tas ir drausmīgi, bet kā var nenokārtot eksāmenus, kaut vai ar minimālo punktu skaitu? Tieši ko šie jaunie cilvēki ir darījuši savā dzīvē līdz šim? Lūdzu, lasiet šos jautājumus ar rūpēm un patiesu ziņkāri, nevis uzbraucienu,” tikmēr pauž Anna.

Savukārt Ilgmārs pauž neizpratni, kāpēc šie skolēni vispār devās uz izlaidumu. 

"Viņus neapsveica, jo skolu viņi nepabeidza, līdz ar to nav arī izlaiduma. Man tikai jautājums, ko, pie velna, šie bērni darīja izlaidumā, kuru nemaz nebija nopelnījuši, kādēļ skola vispār aicina uz izlaidumu skolēnus kuri šo skolu nav vēl pabeiguši?” pārsteigumu neslēpj vēl kāds sociālā tīkla "X” lietotājs.