foto: Zane Bitere/LETA
Kādu laiku sola nākamnedēļ?
Sabiedrība
2024. gada 28. jūnijs, 08:40

Kādu laiku sola nākamnedēļ?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nākamnedēļ Latvijā laiks kļūs vēsāks, brīžiem gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Šosestdien - Pēterdienā - saule mīsies ar mākoņiem, vietām Vidzemē un Latgalē īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, kas Jūrmalā un Rīgā pāries ziemeļu vējā. Maksimālā gaisa temperatūra būs +22..+27 grādi, bet Kurzemes rietumos un dažviet Vidzemes piekrastē temperatūra dienas laikā vairs nepārsniegs +18..+21 grādu.

Jūnija pēdējā dienā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, pūtīs neliels dienvidu vējš, dienas otrajā pusē Kurzemē pastiprināsies dienvidaustrumu vējš. Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra noslīdēs līdz +8..+14 grādiem, pēcpusdienā un vakarā gaiss iesils līdz +24..+29 grādiem, vietām Rīgas līča Kurzemes piekrastē temperatūra nepārsniegs +22 grādus.

Pirmdien, 1.jūlijā, Latviju skars ciklons un no rietumiem valsti šķērsos aukstā atmosfēras fronte. Atbilstoši pašreizējām prognozēm nakts būs tropiski silta, savukārt maksimālā temperatūra dienā varētu būt no +18 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz +33 grādiem Latgales austrumos.

Daudzviet iespējams lietus un pērkona negaiss, kas vietām var būt postošs. Lielākais stipru lietusgāžu, vētras un lielgraudu krusas risks tiek prognozēts dienā valsts austrumu daļā.
Sagaidāms, ka turpmākajās dienās gaisa temperatūra nepārsniegs +20..+25 grādus, nedēļas nogalē iespējams karstāks laiks. Reizēm gaidāms īslaicīgs lietus, vietām nodārdēs pērkons, valdošais būs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.