foto: "Новая газета Европа"
Piespriež nelielu cietumsodu par granātas iemešanu bārā "Če", kur notika BBC krievu žurnālistu ballīte
"Airsoft" spēles granāta bārā telpās Dzirnavu ielā uzsprāga, nenodarot miesas bojājumus apmeklētājiem.
Sabiedrība
2024. gada 19. jūnijs, 12:38

Piespriež nelielu cietumsodu par granātas iemešanu bārā "Če", kur notika BBC krievu žurnālistu ballīte

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Rīgas pilsētas tiesa pagājušajā nedēļā diviem vīriešiem piespriedusi nelielus cietumsodus par militārās simulācijas spēles "airsoft" jeb trokšņa granātas iemešanu bārā "Če", kur cita starpā tobrīd norisinājusies BBC Krievijas nodaļas žurnālistu ballīte.

Tiesa lēma apstiprināt prokurores un apsūdzēto noslēgtās vienošanās par vainas atzīšanu un sodu. Divi no apsūdzētajiem sodīti ar brīvības atņemšanu uz diviem mēnešiem un divām dienām, savukārt vīrietim, kurš neziņoja par izdarītu smagu noziegumu, piemērots sabiedriskais darbs uz 80 stundām,.

Incidents notika 2023.gada 23.decembra vakarā. "Airsoft" spēles granāta bārā telpās Dzirnavu ielā uzsprāga, nenodarot miesas bojājumus apmeklētājiem.

Liecinieki policijai pastāstīja, ka personām, kuras bāra telpās iemeta trokšņa granātu, bija aizklātas sejas, taču tika piefiksēta viņu izmantotās automašīnas marka un valsts numurzīme. Policisti vienu no vīriešiem, 2002.gadā dzimušo automašīnas īpašnieku, 24.decembra rītā aizturēja viņa dzīvesvietā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrotas vēl divu iesaistīto personu identitātes, un 24.decembra rītā aizturēts vēl viens 2002.gadā dzimis vīrietis, savukārt 25.decembrī - 1995.gadā dzimis vīrietis.

Noskaidrots, ka noziedzīgs nodarījums izdarīts personisku motīvu un huligānisku tieksmju dēļ. Izmeklēšanā netika gūts apstiprinājums vai jebkāda informācija, ka notikušajam būtu saistība ar bārā esošo žurnālistu profesionālo darbību.

Visi apsūdzētie ir Latvijas pilsoņi, un viens no viņiem iepriekš sodīts citā Eiropas Savienības valstī par narkotisko vielu realizāciju.