“Palikām ar to, kas mugurā!” Ģimene Ķekavas pagastā ugunsgrēkā zaudē māju
Ķekavas pagastā ģimene paliek bez pajumtes.
Sabiedrība
2024. gada 19. jūnijā, 11:59

“Palikām ar to, kas mugurā!” Ģimene Ķekavas pagastā ugunsgrēkā zaudē māju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kāda ģimene Ķekavas pagastā ugunsgrēkā zaudējusi savu mājvietu – bērni paspējuši izglābt mājas mīluļus, bet pati māja nodegusi līdz pamatiem. Līdzcilvēki tiek aicināti palīdzēt ģimenei nostāties uz kājām.

“Palikām ar to, kas mugurā!” Ģimene Ķekavas pagast...

13. jūnijā līdz pamatiem nodegusi kādas ģimenes 140 m2 māja Ķekavas pagastā. Liesmas pirmie pamanīja bērni, kuri, par spīti bailēm, glāba savus četrkājainos mīluļus.

Aivars bija pirmais, kurš izdzirdēja bērnu palīgā saucienus. Uzreiz bija skaidrs, ka noticis kas nopietns un nelāgs. Vīrietis steidzās palīdzēt, jo bērni ļoti satraucās par saviem četrkājainajiem mīluļiem: “Redzēju, ka kūpēja, bērni kliedza, ka deg. Pārvaldniece izsauca glābējus. Koka māja sausa ātri nodeg. Suni un kaķi ārā dabūjām.”

Mājas saimniece Dace ir pateicīga, ka viņas bērniem viss ir kārtībā.  “Palikām ar to, kas mugurā. Skaidrās naudas iekrājumi palika mājā,” stāsta Dace.

Ugunsgrēkā iznīcināta ne tikai māja, bet arī šķūnis un ģimenes automašīna.

Sieviete gan ir apņēmības pilna un jau plāno, ko darīt tālāk. 

Pirmais, kas ģimenei būtu nepieciešams, ir vagoniņš. Tas ļautu ģimenei dzīvot uz savas zemes, sakopjot sadegušās krāsmatas.

“Es zinu, ka viss ir mūsu rokās. Dievs ir tas, kas mani stiprina. Nav jēgas domāt par to, kas aizgāja. Galvenais, ka bērni ir dzīvi. Vīram ir nopietnas veselības problēmas. Mēs strādāsim un Dievs mums palīdzēs. Es neesmu panikā un izmisumā. Mēs darīsim visu, ko varēsim,” saka Dace.

Biedrība “Pēc Ugunsgrēka” aicina līdzcilvēkus palīdzēt ģimenei pēc iespējas ātrāk atgrieztos normālā ikdienā. Ja jums ir iespēja palīdzēt ar finansēm, aicinām zvanīt uz labdarības organizācijas pēc ugunsgrēka atvērtajiem ziedojuma tālruņiem. Zvanot 90203909, ziedosies ģimenei vienu eiro un piecdesmit centus, savukārt zvans pa tālruni 90006860 sniegs četru eiro un 27 centu lielu atbalstu.