foto: Saulkrastu novada pašvaldība
Saulkrastos noslēdzās tiesvedības lieta saistībā ar atpūtas vietu "Koklītes”
Saulrieta koncerts pludmales stāvlaukumā “Koklītes”.
Novadu ziņas
2024. gada 17. jūnijs, 11:31

Saulkrastos noslēdzās tiesvedības lieta saistībā ar atpūtas vietu "Koklītes”

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ir noslēgusies tiesvedība starp Saulkrastu novada pašvaldību un teritorijas nomnieku Koklīšu stāvlaukumā.

Saulkrastu novada pašvaldība šo teritoriju bija iznomājusi 2010. gadā ar 10 gadu termiņu. Saskaņā ar noslēgto līgumu, nomniekam bija jāveic virkne zemes gabala labiekārtošanas darbu. Līgums paredzēja pienākumu izveidot pludmales atpūtas centru, ēkas otrajā stāvā ierīkot sporta telpas, telpas semināriem, izveidot bērnu rotaļu laukumu, izbūvēt kāpnes noejai uz pludmali, salabot autostāvvietas teritorijas asfalta klājumu. Saulkrastu novada pašvaldība informē, ka nomnieks neizpildīja līgumā noteikto un arī neapsaimniekoja jau izveidoto infrastruktūru.

Beidzoties nomas līgumam, pašvaldība 2020. gadā nepagarināja nomas tiesības. Nomnieks pārstāja uzņēmējdarbību šajā vietā, bet nepameta teritoriju, tāpēc Saulkrastu novada pašvaldība 2022. gadā pret bijušo teritorijas nomnieku bija spiesta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniegt prasības pieteikumu par pašvaldībai piederošā zemesgabala atbrīvošanu no kustamās mantas, tā nodošanu un pieņemšanu un zaudējumu atlīdzināšanu par labu pašvaldībai, kas radušies no nomnieka zemes faktiskās izmantošanas pēc nomas līguma termiņa beigām. 

Tiesas spriedums ir lēmis par labu pašvaldībai un bijušajam nomniekam līdz 31. maijam bija jāatbrīvo teritorija. Šobrīd pašvaldība gatavo noteikumus un tiks rīkota nomas tiesību izsole jauna pakalpojumu objekta izvietošanai.