foto: Shutterstock
Klajā nāks latviešu stāstu grāmata vieglajā valodā
Kultūra
2024. gada 15. jūnijs, 20:28

Klajā nāks latviešu stāstu grāmata vieglajā valodā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

AS "Valters un Rapa" sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Latviešu valodas institūtu un Vieglās valodas aģentūru izdos grāmatu "Stāsti vieglajā valodā", informēja izdevniecības pārstāve Marta Leimane.

Viņa norāda, ka patlaban nav iespējams brīvi iegādāties grāmatas vieglajā latviešu valodā, kas nodrošinātu plašākas kultūras pieejamības iespējas diasporas latviešiem, mazākumtautību pārstāvjiem, kuri apgūst latviešu valodu, mazajiem lasītājiem, senioriem un citām mērķgrupām.

Pēc Leimanes paustā, ar šo projektu sākas vēl neizstrādātas nozares literāru darbu sērija. Viņasprāt, literatūras pieejamība vieglajā latviešu valodā nozīmē būtisku ieguldījumu sabiedrības labbūtības veicināšanā, nodrošinot, lai ikviens lasītgribētājs var un spēj izlasīt saturiski kvalitatīvus, daudzslāņainus, jēgpilni ietilpīgus stāstus sev pieejamā un saprotamā veidā.

Grāmatā "Stāsti vieglajā valodā" publicēti konkursam "Viegli lasīt" iesniegtie darbi. Tie ir pieci iepriekš nepublicēti dažādu autoru daiļdarbi - gan īsti gadījumi no dzīves, gan pilnīgi izdomāti atgadījumi.

Konkursu "Viegli lasīt" rīkoja LU Latviešu valodas institūts un Vieglās valodas aģentūra. Grāmatas "Stāsti vieglajā valodā" ilustrāciju autore ir Betija Jakaite, savukārt grāmatu dizaina koncepciju veidojusi grāmatu dizainere Vanda Voiciša, kas specializējas turpinājumizdevumu dizaina izstrādē.

Grāmatas "Stāsti vieglajā valodā" prezentācijas pasākums notiks 18.jūnijā plkst.15, "Valters un Rapa" grāmatnīcā, Aspazijas bulvārī 24, Rīgā.