Rīgā ieradīsies Eiropas Komisijas pārstāve klimata politikas jautājumos, lai izstāstītu ES klimata mērķus 2040.gadam
foto: Paula Čurkste/LETA
Ilustratīvs attēls.
Novadu ziņas
2024. gada 24. maijā, 08:33

Rīgā ieradīsies Eiropas Komisijas pārstāve klimata politikas jautājumos, lai izstāstītu ES klimata mērķus 2040.gadam

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šodien, 24.maijā, Rīgā viesosies Eiropas Komisijas (EK) pārstāve - Klimata politikas ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietniece Ivonna Slingenberga, aģentūru LETA informēja Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).

Rīgā ieradīsies Eiropas Komisijas pārstāve klimata...

EK pārstāvji dodas vizītēs uz ikvienu Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti, lai tiktos ar politikas veidotājiem un sadarbības partneriem, skaidrotu EK redzējumu, kā arī pārrunātu katras dalībvalsts progresu Nacionālo enerģētikas un klimata plānu izstrādē un ieviešanā.

EK pārstāve uzklausīs Latvijas pārstāvju viedokļus un informāciju par paveikto un plānoto, kā arī izklāstīs EK redzējumu par ES klimata mērķiem 2040.gadam, ES klimata risku novērtējumu, kā arī ES fondu līdzekļu pieejamību tautsaimniecības transformācijai uz zaļāku un videi draudzīgāku rītdienu.

Tikšanās plānotas kā dialogs starp Latvijas pārmaiņu virzītājiem un EK pārstāvi. Pie viena sarunu galda ar EK pārstāvi sēdīsies visu nozaru atbildīgo ministriju ministri.

EK ir būtiski uzklausīt un novērtēt katra sektora izaicinājumus Latvijā, lai virzītos uz klimatam draudzīgu tautsaimniecību, līdzsvarojot publiskā finansējuma pieejamību ar stingrākām prasībām, lai jau šodien ierobežotu negatīvās klimata pārmaiņu sekas nākotnē, nododot nākamajām paaudzēm sakārtotu un drošu vidi.

Šodienas vizīte noslēgsies ar preses brīfingu, kas notiks "Eiropas Savienības māja" plkst.14.50.