foto: LETA
Latvijas Televīzija: "Kalvis Baumanis izplatījis nepatiesu informāciju"
Latvijas Televīzijas mikrofons.
Viedokļi
2024. gada 23. maijs, 17:56

Latvijas Televīzija: "Kalvis Baumanis izplatījis nepatiesu informāciju"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Latvijas Televīzija (LTV) norāda, ka SIA “Hannu Pro” valdes priekšsēdētāja Kalvja Baumaņa 23. maija publikācija, kurā viņš norādīja, ka LTV plāno iegādāties neatbilstošas tehnoloģijas, satur nepatiesu informāciju.

"Sabiedriskā medija pastāvēšana un attīstība ir būtiska Latvijas drošībai (LTV ēka Zaķusalas krastmalā 33 ir kritiskās infrastruktūras objekts), tāpēc LTV ar vislielāko atbildību un rūpību pilda tiesību normās noteiktos pienākumus, t.sk. lietderīgi rīkojas ar tās rīcībā esošajiem finanšu līdzekļiem, īstenojot Publisko iepirkumu likuma normām atbilstošas iepirkumu procedūras. Abi publikācijā pieminētie atklātie konkursi ir publicēti Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS)," norādīts LTV oficiālā paziņojumā.

"Lai nodrošinātu LTV darbības nepārtrauktību un sagatavotos apvienotā Latvijas Sabiedriskā medija darbības uzsākšanai, LTV šobrīd īsteno iepirkumu procedūras kritiskās infrastruktūras funkcionēšanai nozīmīgu informācijas un tehnoloģisko iekārtu – satura informācijas vadības sistēmas (Media Asset Managemet – MAM) un pārvietojamo televīzijas staciju (PTS) – iegādei". 

"LTV kā pasūtītājs ir stratēģiski un skaidri definējis sabiedriskā medija vajadzības un atbilstoši izsludinātajās iepirkuma procedūrās norādījis konkrētas prasības, tāpēc kategoriski noraidām “Hannu Pro” publikācijā paustos pārmetumus par vēlmi iegādāties neatbilstošas tehnoloģijas. Vēršam uzmanību, ka tikai un vienīgi LTV, nevis potenciālais piegādātājs SIA “Hannu Pro” drīkst definēt medija specifiskās vajadzības. LTV ir unikāls elektroniskais plašsaziņas līdzeklis, kura vajadzības nav viens pret vienu pārņemamas no citu valstu medijiem."

"Latvijas Sabiedriskajam medijam būs nepieciešama jaudīga multimediju datņu pārvaldības un apstrādes sistēma, kā arī modernas pārvietojamās televīzijas stacijas, tāpēc LTV ir izstrādājusi specifikāciju, lai iegādātos pēc individuāla pasūtījuma projektētu, ražotu, kā arī ar esošajām un plānotajām televīzijas vadības sistēmām savienojamu PTS. LTV tehniskās specifikācijas pilnveides laikā papildus konsultējās arī ar Igaunijas sabiedriskā medija ERR pārstāvjiem. LTV nepieciešams, lai PTS kompleksi, kas sastāv no vairākām integrētām audio un video iekārtu komponentēm (kamerām, pultīm, režijas, serveriem, vadības sistēmām, sakaru sistēmām, IT darbstacijām, aplikācijām), spētu strādāt gan patstāvīgi (nodrošinot lielu pasākumu televīzijas tiešraides), gan pieslēdzoties LTV televīzijas infrastruktūrai. Turklāt būtiski, lai jaunās televīzijas iekārtas varētu savietot ar esošajām, nodrošinot sistēmu līdzību un integritāti".