foto: LETA
Dati par piesārņojumu Latvijā būs pieejami jaunā vietnē
Mazuta piesârņojums
Sabiedrība
2024. gada 18. aprīlis, 19:50

Dati par piesārņojumu Latvijā būs pieejami jaunā vietnē

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Valsts vides dienests digitalizējis procesu piesārņotu un potenciāli piesārņotu vietu pārvaldībai Latvijā, informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Valsts vides dienests sadarbībā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru radījis jaunu, pārskatāmu un lietotājiem draudzīgu piesārņotu vietu pārvaldības vietni "www.pvps.vvd.gov.lv", kas lietotājiem būs pieejama no 1.maija.

Dati par piesārņotām un potenciāli piesārņotām vietām Latvijā līdz šim glabājušies papīra formātā vairākos arhīvos un noliktavās, šo datu digitalizācija ir nozīmīgs solis, kas nodrošinās ērtu un visiem ātri pieejamu informāciju par vietām tiešsaistē.

Transformētā piesārņoto vietu pārvaldības sistēma ļaus pārdomāti plānot teritoriju attīstību, kā arī noteikt aprobežojumus un apgrūtinājumus teritoriju turpmākai apsaimniekošanai. Vienlaikus Piesārņoto vietu pārvaldības sistēma būs brīvi pieejama un noderīga visai Latvijas sabiedrībai - teritoriju īpašniekiem, viņu kaimiņiem, pašvaldībām, valsts iestādēm, kā arī teritoriju plānotājiem, attīstītājiem, izpētes un sanācijas darbu veicējiem.