foto: Publicitātes foto
Autostāvvietas par maksu: kas jāņem vērā, vasarā dodoties uz tuvējo Vidzemes jūrmalu
Novadu ziņas
2024. gada 17. aprīlis, 13:23

Autostāvvietas par maksu: kas jāņem vērā, vasarā dodoties uz tuvējo Vidzemes jūrmalu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vasaras sezonai sākoties, no 1. maija būs jamaksā par četrām tūrisma sezonā pieprasītākajām piejūras autostāvvietām autostāvvietām Garciemā, Carnikavā, Kalngalē, kā arī Lilastē.

No 1. maija līdz 30. septembrim, laikā no plkst. 10 līdz plkst. 18 maksu piemēros četrām autostāvvietām Aizvēju ielā Garciemā, Jūras ielas galā Carnikavā,  dzelzceļa stacijas autostāvvietā Kalngalē, kā arī Ziemeļu ielā 28 Lilastē.

Vietās, kur tās atrodas ļoti tuvu jūrai - Lilastē un Garciemā -, cena noteikta 2,50 eiro par stundu, savukārt Carnikavā un Kalngalē - 1,00 eiro par stundu.

Piejūras autostāvvietās Carnikavas pagastā tiesības saņemt “Carnikavas komunālservisa” izsniegtu atļauju bezmaksas spēkrata novietošanai pašvaldības maksas autostāvvietās ir Ādažu novadā deklarētiem auto īpašniekiem ar I un II grupas invaliditāti, auto īpašniekiem, kuriem spēkrats nepieciešams, lai parūpētos bērnam ar invaliditāti vai Ādažu novadā pilngadīgai personai līdz 24 gadu vecumam (ieskaitot) ar I vai II invaliditātes grupu.

Tāpat šādas atļaujas var saņemt daudzbērnu ģimenes, kurās bērnu deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz vienu no vecākiem ir Ādažu novadā, juridiskām personām, kurām autos nepieciešams biznesam.

Pāsvaldība gan atgādina, ka Carnikavas pagastā kopā ir 15 autostāvvietu, no kurām vairākums ir bez maksas.