foto: Evija Trifanova/LETA
Atrasts miris janvārī pazudušais daudzbērnu tēvs Jānis - viņš atstājis savu bēru instrukcijas
112
2024. gada 7. aprīlis, 09:02

Atrasts miris janvārī pazudušais daudzbērnu tēvs Jānis - viņš atstājis savu bēru instrukcijas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Janvāra vidū 49 gadus vecais Jānis Tipuks pameta savas mājas Skultes rajonā. Daudzbērnu tēvs mīklainos apstākļos pazuda, nebrīdinot sievu un bērnus, un viņa atrašanās vieta divus mēnešus palika nezināma. Jāņa sieva vērsusies pie saviem līdzpilsoņiem cerībā atrast vīru dzīvu un neskartu, vēstīja raidījums "Degpunktā". Diemžēl Jānis tika atrasts miris.

Ivita vīru raksturoja kā atsaucīgu un sirsnīgu cilvēku, tomēr viņš bieži bijis skops savu emociju un domu paušanā. Pāris kopā ir jau 12 gadus, no kuriem astoņi ir laulībā. Ģimenē aug vairāki bērni. Vīrietis pazuda janvārī no rīta, atstājot ģimeni, māju, telefonu un pat drēbes. Uz gultas palika tikai zīmīte. "Es atnācu mājās un ieraudzīju, ka viņš atstājis kaut ko līdzīgu atvadu zīmītei - "Instrukciju par manām iespējamām bērēm". Es vienmēr jutu, ka viņš kaut ko slēpj. Viņš bija ļoti noslēpumains cilvēks, ar viņu bija grūti kontaktēties. Pēc tam sapratu, ka kaut kas nav labi," sacīja Ivita.

Zīmītē Jānis izteicās skopi un nepaskaidroja savas negaidītās prombūtnes iemeslu un ilgumu. Vēstules kopējais noskaņojums ir drūms un pauda Jāņa vēlējumus viņa nāves gadījumam. "Instrukcija par manu iespējamo bēru ceremoniju. Manu ķermeni kremēt. Bēru ceremoniju vadīt bez vadītāja. Bērēs iekļaut dziesmu "Dzērves"," bija teikts vēstulē.

Ivita uzreiz sāka meklēt dzīvesbiedru. Ivita sapratusi, ka pēdējos mēnešos viņas vīrs bez iemeslu skaidrošanas atbrīvojies no vērtīgām mantām. Jānim ir slikta redze – visas trīs brilles palikušas dzīvoklī. Ziemas jakas karājās skapī. Mugursoma nav paņemta, mobilais gulēja uz galda ar izdzēstu atmiņu. Ivita baidījās, ka noticis ļaunākais un ka viņas vīrs izdarījis pašnāvību. Jāņa jaunākais bērns ļoti pārdzīvoja, un māte nezināja, kā izskaidrot mazajam, kur atrodas viņa tēvs.

Diemžēl brīnums nenotika - 28. martā Tipuks atrasts miris. Par notikušo ierosināta krimināllieta un nozīmētas ekspertīzes. Pašlaik nav nekādu pazīmju, ka pret šo personu būtu izdarīts kriminālnoziegums.