112
2024. gada 19. marts, 21:55

VIDEO: ugunsgrēks Liepājā paņēmis kādas mātes un meitas dzīvības

Jauns.lv/Degpunktā

Otrdienas rītā neilgi pims septiņiem no rīta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo namu Liepājā, Zāļu ielā. Lai gan ierašanās VUGD ekipāžām prasīja vien 2 minūtes, ugunsgrēks jau bija paņēmis kādas mātes un meitas dzīvības, vēsta raidījums “Degpunktā”.

“Dūmu smaku varēja sajust jau trijos no rīta, tāpat namā atskanēja arī dūmu detektoru signāli,” par traģisko ugunsgrēku vēsta dzīvojamā nama iemītnieki.

Šie brīdinājuma vēstneši mudināja vairākus iedzīvotājus doties kāpņu telpā un ēkas pagalmā, lai atklātu dūmu izcelšanās vietu, tomēr pēc rūpīgās pārbaudes, nevienam to neizdevās atrast.

“Mazdēls izgāja – apskatījās visai mājai apkārt, nekur nekas nedega,” stāsta Lidija.

Ap pulkstens septiņiem no rīta iedzīvotāji pamanīja, ka ēkas pirmo stāvu pārņēmušas liesmas un nekavējoties sazinājās ar VUGD brigādi, tomēr bija jau par vēlu – uguns bija paņēmis kādas 87 gadus vecas sievietes un viņas 55 gadus vecās meitas dzīvības. Tāpat liesmas nebija saudzējušas sieviešu mājdzīvniekus – suni un kaķi, kas ugusngrēkā neizdzīvoja.

Nama iemītnieki izvirzījuši savas versijas par notikušo, norādot, ka bojāgājušajām sievietēm paticis laiku pa laikam iemalkot grādīgos dzērienus, tomēr Valsts policija oficiālu ugunsgrēka cēloni vēl nav paziņojusi.

Vairāk par traģisko nelaimi skaties video!