foto: Edijs Pālens/LETA
FOTO: pirmie pavasara vēstneši ir klāt. Gaidāms saulains un silts laiks
Dzenis.
Sabiedrība
2024. gada 12. marts, 10:16

FOTO: pirmie pavasara vēstneši ir klāt. Gaidāms saulains un silts laiks

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Naktis vēl ir aukstas, tomēr pavasaris lēnām iesoļo arī Latvijā. Pelēkos rītus sāk nomainīt saulainas un skaidras debesis. Jau pirms dažām nedēļām vērīgais varēja pamanīt pirmos sniegpulksteņu čemurus, bet tagad tos ir panākuši arī citi jaunie dzinumi. Daba sāk atmosties no ziemas sala un arī pirmie gājputni jau veikuši garo ceļu no siltajām zemēm.

Pēc LVĢMC informācijas siltais pavasara gaiss varētu mūs lolot jau sākot ar ceturtdienu. Ceturtdien termometra stabiņš Latvijā sasniegs +6, +10 grādus, piektdien +7, +13 grādus un sestdien +8, +13 grādus. Šo silto laiku gan nomainīs lietainas pavasara dienas, tāpēc ieteicams šo laiku izbaudīt.

LVĢMC informē, ka šodien gaidāms daļēji apmācies laiks, vietām skaidrosies. Pēcpusdienā no dienvidrietumiem Latvijā ieplūdīs nokrišņu masa, gaidāms lietus, pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra Latvijā svārstīsies starp +1, +5 grādiem.

Sniegpulkstenītes un gājputni Rīgā 10.03.2024.

Naktis vēl ir aukstas, tomēr pavasaris lēnām iesoļo arī Latvijā. Pelēkos rītus sāk nomainīt saulainas un skaidras debesis. Jau pirms ...

gallery icon