Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests dodas izsaukumā

Lietus, dubļi, ledus, migla… Kad jāglābj pacienta dzīvība, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam katrs šķērslis ir pārvarams!

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 5. marts, 22:00

FOTO: kad jāglābj pacienta dzīvība, NMPD katrs šķērslis ir pārvarams!

Jauns.lv

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādēm reizēm nākas saskarties ar visskarbākajiem apstākļiem, steidzoties glābt cilvēku dzīvības.

NMPD darbinieku ikdiena nav viegla - ārstniecības personālam ik dienas nākas saskarties ar krīzē nonākušiem iedzīvotājiem, kuriem nepieciešama steidzama neatliekamā palīdzība. Reizēm izsaukumi tiek veikti pilsētas teritorijās, bet citreiz brigādēm nākas šķērsot visdrūmākās dubļu takas, lai tikai nonāktu līdz cietušo dzīvesvietām.

"Lietus, dubļi, ledus, migla… Kad jāglābj pacienta dzīvība, katrs šķērslis ir pārvarams!" norāda NMPD darbinieki.

Tāpat dienests izsaka pateicību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, kas nereti iesaistās gadījumos, kad brigādes izsaukumā sastopas ar sarežģījumiem.

"Lūk,viena no nenovērtētākajām un smagākajām profesijām...taču,mediķi, salīdzinājumā ar pedagogiem,tik ļoti nesūdzās ne par nepietiekamu atalgojumu,ne izdegšanu,ne smago ikdienu...viņi, spītējot grūtībām, nesavtīgi steidzas palīgā un glābj vērtīgāko uz šīs pasaules-DZĪVĪBU," sociālajā vietnē "Facebook" norāda Marija.

"Paldies ir mazākais, ko varam Jums teikt," vēsta Artūrs.