foto: ekrānuzņēmums no video
Rīgā teju pusotru gadu ielas malā pamests busiņš ar humāno palīdzību
Ielas malā pamestais busiņš ar humāno palīdzību.
Sabiedrība
2024. gada 1. marts, 10:25

Rīgā teju pusotru gadu ielas malā pamests busiņš ar humāno palīdzību

Jauns.lv

Gandrīz pusotru gadu Rīgā stāv pamests mikroautobuss, piepildīts ar humāno palīdzību, kas, visticamāk, bija paredzēta Ukrainas iedzīvotājiem, ziņo raidījums "4. studija".

Rīgas Pašvaldības policijā skaidro, ka līdz šim nav bijis saņemts izsaukums par pamestu transportlīdzekli Laktas ielā. Auto pārvietošanu var veikt tikai tiesībsargājošās iestādes noteiktajā kārtībā.

Par Rīgā, Laktas ielā, pamesto transportlīdzekli Latvijas Televīzijas raidījumam "4. studija" ziņoja Zigurds, kurš, pildot darba pienākumus, gandrīz katru dienu brauc tam garām. Pie mikroautobusa mētājas higiēnas preces un mazliet tālāk arī matrači, kas zagļiem laikam nav bijuši iekārojami, vēsta portāls "Lsm.lv".

Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) apstiprināja, ka mikroautobuss ir "pamests jeb novietots ilgstošai stāvēšanai".

"Attiecīgās tranzīta numura zīmes transporta līdzeklim ir izsniegtas 2022. gada augustā un pat divas reizes. Zinot, ka tranzīta numura zīmēm derīguma termiņš ir piecas dienas, tad, ja transporta līdzeklis ir novietots no 2022. gada augusta, ar attiecīgo transporta līdzekli ceļu satiksmē nedrīkst piedalīties," norādīja CSDD Komunikācijas departamenta vadītājas vietnieks Mārtiņš Mālmeisters.

CSDD mājaslapā, ierakstot transportlīdzekļa tranzīta reģistrācijas numura zīmi, var uzzināt informāciju par auto un tā īpašnieku.

"4. studija" noskaidroja, ka mikroautobuss pieder uzņēmumam ar nosaukumu "SAIV atbalsta biedrība", kas reģistrēta Akadēmijas laukumā 1, Rīgā.

Biedrības "Facebook" lapā redzams, ka tik tiešām tā savulaik veikusi humānās palīdzības braucienus uz Ukrainu. Šobrīd uz norādīto telefona numuru vairs neviens neatbild.

"Esam reaģējuši unklis. Ja tas netiks izdarīts, tad arī varēsim lemt par transportlīdzekļa evakuāciju," skaidroja

Rīgas Pašvaldības policijas komunikācijas speciāliste Ērika Verze informēja par to, ka policija uz situāciju ir reaģējusi: "Šodien tika izrakstīta brīdinājuma uzlīme, kas noteiks termiņu, kurā transportlīdzekļa īpašniekam ir jāpārvieto savs transportlīdzeklis. Ja tas netiks izdarīts, tad arī varēsim lemt par transportlīdzekļa evakuāciju."

To, ka transportlīdzeklis ir pamests, var redzēt pēc vizuālām pazīmēm, – tukšas riepas, netīrīti vējstikli un sakrājušās pērnās lapas.

Ja īpašnieks nebūs pārvietojis savu transportlīdzekli, tad policija izsauks evakuatoru un pārvietos to uz īpašu stāvvietu. Par šo pakalpojumu nāksies maksāt auto īpašniekam. Ja notiks šis scenārijs, tad ziedojumi paliks mikroautobusā, jo tas ir privātīpašums.