foto: Ekrānuzņēmums
Ventspilī agresīvs vīrietis aiz atriebības apsardzes mašīnai iemet ar "Molotova kokteili"
Auto aizdedzies, tomēr liesmas izdevies ātri likvidēt.
Sabiedrība
2024. gada 27. februāris, 08:56

Ventspilī agresīvs vīrietis aiz atriebības apsardzes mašīnai iemet ar "Molotova kokteili"

Jauns.lv

"Vīrs teica - vīrs izdarīja," apmēram tā var raksturot kāda vīrieša rīcību Ventspilī, bet diemžēl ne pozitīvā nozīmē. Būdams alkohola reibumā, viņš apsardzes automašīnas virzienā iemeta ar degošu "Molotova kokteili". Par laimi, neviens nav cietis, tomēr par izdarīto būs jāatbild likuma priekšā.

Stāsts sākās dienas vidū kādā Ventspils spēļu zālē, brīdī, kad apsardzes firmas darbinieki devās noskaidrot, kāpēc tur nospiesta trauksmes poga. Palīdzība bija nepieciešama zāles darbiniekiem, kuri mēģināja traucēt trakojošajam klientam, ziņo raidījums "Degpunktā".

Pēc firmas "Koblenz" pārstāvja Raivja Terinka teiktā, apsargi neadekvāto vīrieti izraidījuši no zāles un izsaukuši Valsts policiju. Vīrietis arī likumsargu klātbūtnē turpināja uzvesties agresīvi un draudēja atriebties un sadedzināt apsardzes automašīnu. Tomēr, neskatoties uz to, policisti viņu nearestēja.

Acīmredzot juzdams nesodāmību, brīvībā palikušais vīrietis nolēma pierādīt savus vārdus. Pēc pusotras stundas autoostā, vienā no iekāpšanas platformām, viņš tīšām sarīkoja trokšņošanu, lai apsardze atkal ierastos notikuma vietā un viņš varētu atriebties par izlikšanu pa durvīm. Ierodoties apsargiem, neadekvātais vīrietis izskrēja pretī un uzmeta uz viņu automašīnas pārsega pudeli ar degmaisījumu. Auto aizdedzies, tomēr liesmas izdevies ātri likvidēt.

Brīdī, kad mestais degmaisījums sašķīda pa apsardzes mašīnu, blakus uz perona atradās citi cilvēki. Par laimi, neviens nav cietis. Savukārt apsardzes automašīna apdegusi pavisam nedaudz. Vainīgais netika aizturēts uz vietas, taču viņa personība tika noskaidrota pēc videoierakstiem, un šī informācija nodota policijai. Pēc apsardzes kompānijas "Koblenz" valdes priekšsēdētāja teiktā, tas ir īpaši bīstams noziegums, jo šāda rīcība varēja būt bīstama arī apkārtējiem.

Pēc likumsargu teiktā, vainīgā meklēšana tika uzsākta nekavējoties. Drīz vien tas vainagojās panākumiem. "Šodien Valsts policijas darbinieki vīrieti arestēja aizdomās par automašīnas aizdedzināšanu. Saskaņā ar Krimināllikumu bargākais sods par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta sadedzinot, ir brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana," informē Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Vīrietis jau agrāk nonācis policijas redzeslokā un saukts pie atbildības par mantiska rakstura noziegumu izdarīšanu.